Κρυπτονομίσματα: HTX και Heco Chain δέχτηκαν hacking - Κλάπησαν περίπου 115 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: HTX και Heco Chain δέχτηκαν hacking - Κλάπησαν περίπου 115 εκατ. δολάρια
Η εισβολή στο HTX ακολουθεί την επίθεση σε ένα ακόμα ανταλλακτήριο που υποστηρίζεται από τον Σαν, το Poloniex, που υπέστη hack αυτόν τον μήνα που οδήγησε σε κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

Δύο πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με τον διακεκριμένο ψηφιακό επενδυτή Τζάστιν Σαν παραβιάστηκαν σε δύο επιθέσεις που ενδέχεται να έχουν κλέψει περίπου 115 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, στόχους αποτέλεσαν το ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων HTX, παλαιότερα γνωστό ως Huobi, από το οποίο οι χάκερ αφαίρεσαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 30 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Η λεγόμενη «γέφυρα» blockchain Heco Chain, δέχθηκε επίσης επίθεση, επιβεβαίωσε η HTX.

Ο Σαν, ο οποίος είναι επενδυτής στο HTX και συνδέεται με το blockchain Heco, επιβεβαίωσε τα γεγονότα.

Μια «γέφυρα» blockchain συνδέει διαφορετικά δίκτυα για να επιτρέψει τη γρήγορη ανταλλαγή και κίνηση διαφόρων κρυπτονομισμάτων, αλλά έχουν αποδειχθεί ευάλωτες στο hacking.

Η εταιρεία ανάλυσης αγορών CryptoQuant εκτιμά ότι έχουν κλαπεί κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας 85,4 εκατ. δολαρίων από το Heco, σε μεγάλο βαθμό σε stablecoin USDT και ether.

Ένα μεγάλο ποσό του token της HTX, HBTC, κλάπηκε επίσης. Η τιμή του HBTC μειώθηκε περισσότερο από 5% σε σύγκριση με 24 ώρες πριν, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Μιλώντας με το CNBC, η HTX είπε ότι αναζητά την πηγή της επίθεσης και «έχει εφαρμόσει επείγοντα μέτρα για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των χρηστών». Το ανταλλακτήριο ανέστειλε προσωρινά τις υπηρεσίες κατάθεσης και ανάληψης τόσο στο HTX όσο και στο Heco Chain ως «προληπτικό μέτρο».

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι «θα αποζημιώσει πλήρως για τυχόν απώλειες που προκλήθηκαν λόγω της επίθεσης στα πορτοφόλια».

Τα δεδομένα της CryptoQuant έδειξαν ότι περίπου 11.100 ether έχουν μετακινηθεί από το HTX τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 23 εκατ. δολαρίων και αποτελείται κυρίως χάκερ που κλέβουν τα ψηφιακά νομίσματα, καθώς και μερικών χρηστών που προσπαθούν να πάρουν τα χρήματά τους από το ανταλλακτήριο.

Ο αναλυτής της CryptoQuant, Bradley Park, είπε ότι οι χάκερ μετατρέπουν τα κλεμμένα περιουσιακά τους στοιχεία σε ether που είναι πιο ρευστό περιουσιακό στοιχείο, επειδή τα stablecoins USDT και USDC μπορούν να «παγώσουν».

Η εισβολή στο HTX ακολουθεί την επίθεση σε ένα ακόμα ανταλλακτήριο που υποστηρίζεται από τον Σαν, το Poloniex, που υπέστη hack αυτόν τον μήνα που οδήγησε σε κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Επιδρομές της αστυνομίας σε 8 κρατίδια εναντίον της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ»

Ευρωζώνη: Έκτος συνεχόμενος μήνας συρρίκνωσης του PMI - Όλο και πιο ορατή η ύφεση

Berenberg: Τα χειρότερα τελειώνουν για την Ευρωζώνη - Έρχεται ανάκαμψη από την άνοιξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider