Στην ομάδα AI της Microsoft o πρώην επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ομάδα AI της Microsoft o πρώην επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν
Ο... εκδιωγμένος CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν θα ηγηθεί της νέας εσωτερικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, μετά τον «χαμό» που προκάλεσε η απομάκρυνσή του την Παρασκευή.

Ο... εκδιωγμένος CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν θα ηγηθεί της νέας εσωτερικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, μετά τον «χαμό» που προκάλεσε η απομάκρυνσή του την Παρασκευή.

Παράλληλα, ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συνιδρυτής του OpenAI, ο οποίος επίσης αποχώρησε από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, θα ενταχθεί μαζί με τον Άλτμαν στη Microsoft, η οποία θα κινηθεί «γρήγορα για να τους παρέχει τους πόρους που χρειάζονται για την επιτυχία τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη συνεργασία μας με την OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη των προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να υποστηρίζουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας», πρόσθεσε.

Ο διάδοχος του Άλτμαν στην OpenAI

Υπενθυμίζεται πως νέος επικεφαλής στην OpenAI θα είναι ο πρώην CEO της Twitch, Έμετ Σιρ, o oποίος κέρδισε το ΔΣ επειδή φαίνεται να αναγνωρίζει τις υπαρξιακές απειλές που παρουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για έναν επιστήμονα υπολογιστών που πέρασε πάνω από μια δεκαετία κάνοντας το Twitch μια από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες βίντεο στον κόσμο και θεωρείται ικανός να ηγηθεί μιας μεγάλης ομάδας μηχανικών.

Ο διορισμός του Σιρ αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ που ξέσπασε μέσα στην εταιρεία του ChatGPT με την απόλυση του Άλτμαν, η οποία σόκαρε την Silicon Valley. OpenAI και Άλτμαν πυροδότησαν μια παγκόσμια κούρσα για την κυριαρχία στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία σήμερα εκτείνεται από την Ουάσιγκτον μέχρι το Πεκίνο, με αποτέλεσμα κάποιοι να τον συγκρίνουν με τον Μπιλ Γκέιτς ή τον Στιβ Τζομπς. Η πρόσληψη του Σιρ έρχεται κόντρα στις εκκλήσεις επενδυτών της OpenAI, με επικεφαλής τις Microsoft και Thrive Capital, να τάσσονται υπέρ της επαναφοράς του Άλτμαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gavin McCarron (Sony): Eπενδύουμε στην τεχνολογία για μια premium εμπειρία θέασης

Adidas Hellas: Σε τροχιά ανάπτυξης παρά τις προκλήσεις – Πού ποντάρει για την επόμενη μέρα

Cenergy: «Άλμα» στα EBITDA το 2024 - Τι έρχεται για επενδύσεις, μέρισμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider