OpenAI: Δεν επιστρέφει ο Σαμ Άλτμαν - Στη θέση του ο πρώην CEO της Twitch

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
OpenAI: Δεν επιστρέφει ο Σαμ Άλτμαν - Στη θέση του ο πρώην CEO της Twitch
Ο διορισμός του Σιρ αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ που ξέσπασε μέσα στην εταιρεία του ChatGPT με την απόλυση του Άλτμαν, η οποία σόκαρε την Silicon Valley.

Η OpenAI φέρνει τον πρώην επικεφαλής της Twitch, Έμετ Σιρ να αναλάβει τα καθήκοντα του Σαμ Άλτμαν, δύο ημέρες μετά την ξαφνική απομάκρυνσή του. Την Παρασκευή το ΔΣ της OpenAI ανακοίνωσε ότι ο Άλτμαν ξηλώνεται από τη θέση του CEO και αντικαταστάθηκε προσωρινά από την Μίρα Μουράτι, καθώς μεταξύ άλλων «δεν ήταν ειλικρινής στις επικοινωνίες του».

Ο Άλτμαν ήταν επικεφαλής της εταιρείας από το 2019 ενώ ο Σιρ παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Twitch, της πλατφόρμας streaming που ανήκει πλέον στην Amazon, τον Μάρτιο. Ο Σιρ ήταν συνιδρυτής του Justin.tv, προκάτοχο του Twitch, το 2007. Υπήρξε επίσης συνεργάτης μερικής απασχόλησης στην startup accelerator Y Combinator, την οποία διηύθυνε ο Άλτμαν πριν ενταχθεί στο OpenAI.

Ο Σιρ κέρδισε το ΔΣ της OpenAI επειδή φαίνεται να αναγνωρίζει τις υπαρξιακές απειλές που παρουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για έναν επιστήμονα υπολογιστών που πέρασε πάνω από μια δεκαετία κάνοντας το Twitch μια από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες βίντεο στον κόσμο και θεωρείται ικανός να ηγηθεί μιας μεγάλης ομάδας μηχανικών.

Ο διορισμός του Σιρ αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ που ξέσπασε μέσα στην εταιρεία του ChatGPT με την απόλυση του Άλτμαν, η οποία σόκαρε την Silicon Valley. OpenAI και Άλτμαν πυροδότησαν μια παγκόσμια κούρσα για την κυριαρχία στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία σήμερα εκτείνεται από την Ουάσιγκτον μέχρι το Πεκίνο, με αποτέλεσμα κάποιοι να τον συγκρίνουν με τον Μπιλ Γκέιτς ή τον Στιβ Τζομπς. Η πρόσληψη του Σιρ έρχεται κόντρα στις εκκλήσεις επενδυτών της OpenAI, με επικεφαλής τις Microsoft και Thrive Capital, να τάσσονται υπέρ της επαναφοράς του Άλτμαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adidas Hellas: Σε τροχιά ανάπτυξης παρά τις προκλήσεις – Πού ποντάρει για την επόμενη μέρα

Cenergy: «Άλμα» στα EBITDA το 2024 - Τι έρχεται για επενδύσεις, μέρισμα

InfluenceMap: Ανακόλουθες οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου ως προς τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider