SAS: Εξασφάλισε 1,2 δισ. δολάρια για αναδιάρθρωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SAS: Εξασφάλισε 1,2 δισ. δολάρια για αναδιάρθρωση
Η χρηματοδότηση προέρχεται από κοινοπραξία που συμμετέχουν η Castlelake, η Air France-KLM και η Δανία.

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS εξασφάλισε μια επενδυτική συμφωνία με μια κοινοπραξία, για ενίσχυση αναδιάρθρωσης ύψους 13,2 δισ. σουηδικών κορωνών (1,21 δισ. δολάρια), με δάνειο από την Castlelake που αντικαθιστά την προηγούμενη χρηματοδότηση από την Apollo Global Management, ανέφερε ο αερομεταφορέας.

Σύμφωνα με το Reuters, η νικήτρια κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει την Air France-KLM, τη Lind Invest και το κράτος της Δανίας, αύξησε την προτεινόμενη επένδυσή της κατά 25,26 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι η Castlelake θα λάβει μερίδιο περίπου 32%, ενώ της Air France-KLM θα είναι περίπου 20% και η Δανία θα κατέχει περίπου το 26%, προσθέτοντας ότι οι συνολικές επενδύσεις στην αναδιοργανωμένη SAS θα ανέλθουν σε 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η σύμβαση πίστωσης της αεροπορικής εταιρείας ύψους 505,25 εκατομμυρίων δολαρίων με την Castlelake θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση των δανείων της, την αύξηση της ρευστότητας και την υποστήριξη της εξόδου της από τις διαδικασίες εθελοντικής αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Air France επιβεβαίωσε την αυξημένη χρηματοδότηση της ενίσχυσης αναδιάρθρωσης.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Σκανδιναβίας κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 2022 μετά από χρόνια προβλημάτων με το υψηλά λειτουργικά έξοδα σε συνδυασμό με τη χαμηλή ζήτηση από πλευράς των πελατών που προκάλεσε η πανδημία.

Η εταιρεία τώρα αναζητά έγκριση της επενδυτικής συμφωνίας και της νέας χρηματοδότησης, από τα αμερικανικά δικαστήρια το συντομότερο δυνατό εντός του τρέχοντος μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider