Telecom Italia: Η Merlyn Advisors θέλει να σταματήσει την πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας και να διώξει τον CEO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Telecom Italia: Η Merlyn Advisors θέλει να σταματήσει την πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας και να διώξει τον CEO
Η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, που αποτελεί επενδυτή μειοψηφίας στην ιταλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, κατέθεσε το πλάνο της στο ΔΣ της εταιρείας.

Η Merlyn Advisors, η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο με επικεφαλής τον πρώην τραπεζίτη της JPMorgan Chase, Αλεσάντρο Μπαρνάμπα αποκάλυψε ένα σχέδιο για την Telecom Italia που θα σταματούσε την πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της και θα αντικαθιστούσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Η Merlyn Advisors, επενδυτής μειοψηφίας στην Telecom Italia, διεμήνυσε στο διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών να διατηρήσει το δίκτυο, σύμφωνα με έγγραφο που ήρθε στην κατοχή του Bloomberg.

Το σχέδιο προτείνει μια ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ της Telecom Italia και της Open Fiber χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται οι μητροπολιτικές περιοχές που παρέχει δίκτυο η Open Fiber- μια πρόταση η οποία θα εξαλείφει τους κινδύνους της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, σύμφωνα με το έγγραφο.

Το σχέδιο της Merlyn απαιτεί από την ιταλική κρατική τράπεζα Cassa Depositi Prestiti (CDP) να έχει στρατηγικό ρόλο στην προτεινόμενη νέα εταιρεία. Η CDP κατέχει περίπου το 10% της Telecom Italia και ελέγχει την Open Fiber.

Παράλληλα, η Merlyn Advisors χαρακτήρισε την απόδοση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Telecom Italia, Πιέτρο Λαμπριόλα, «πραγματικά απογοητευτική» και πρότεινε τον πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Telecom Italia, Στέφανο Σιραγκούσα, να τον αντικαταστήσει.

Το Bloomberg προσέγγισε τους εμπλεκόμενους, αλλά άπαντες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

KKR: Πρόταση 23 δισ. ευρώ για την εξαγορά του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia

gazzetta
gazzetta reader insider insider