Boeing: Θύμα εκβιασμού από συμμορία του κυβερνοχώρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Θύμα εκβιασμού από συμμορία του κυβερνοχώρου
Η ομάδα χάκερ της Lockbit ισχυρίζεται ότι υπέκλεψε τεράστιο αριθμό δεδομένων και ζητά λύτρα, με καταληκτική ημερομηνία τις 2 Νοεμβρίου.

Η Boeing με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι αξιολογεί τον ισχυρισμό της συμμορίας εγκλήματος στον κυβερνοχώρο Lockbit, ότι είχε κλαπεί «τεράστιο ποσό» ευαίσθητων δεδομένων από τον γίγαντα της αεροδιαστημικής που θα την έθετε στο διαδίκτυο εάν η Boeing δεν πλήρωνε λύτρα ως τις 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η ομάδα χάκερς δημοσίευσε ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης στον ιστότοπό της για διαρροές δεδομένων, με ένα μήνυμα που έλεγε: «Ευαίσθητα δεδομένα αφαιρέθηκαν και είναι έτοιμα να δημοσιευτούν, εάν η Boeing δεν επικοινωνήσει εντός της προθεσμίας!».

«Προς το παρόν δεν θα στείλουμε λίστες ή δείγματα για να προστατεύσουμε την εταιρεία, ΑΛΛΑ δεν θα την κρατήσουμε (αυτή τη στάση) έτσι μέχρι τη λήξη της προθεσμίας», απείλησε η ομάδα hacking.

Η ομάδα των χάκερς συνήθως αναπτύσσει ένα πρόγραμμα ransomware στο σύστημα ενός οργανισμού, για να το κλειδώσει και επίσης για να αφαιρέι ευαίσθητα δεδομένα για εκβιασμό.

Εκπρόσωπος της Boeing ανέφερε ότι η εταιρεία αξιολογεί τον ισχυρισμό.

Η Lockbit ήταν η πιο ενεργή παγκόσμια ομάδα ransomware πέρυσι, με βάση τον αριθμό των θυμάτων που ισχυρίστηκε στο ιστολόγιο διαρροής δεδομένων της, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA).

Η συμμορία, της οποίας το ομώνυμο ransomware εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ρωσόφωνα φόρουμ για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο τον Ιανουάριο του 2020, έχει πραγματοποιήσει 1.700 επιθέσεις σε αμερικανικούς οργανισμούς από τότε, δήλωσε η CISA.

Η Lockbit δεν είπε πόσα δεδομένα φέρεται να έκλεψε από την Boeing, ούτε το ποσό των λύτρων που ζητά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider