Siemens Energy: Ζητά κρατικές εγγυήσεις 16 δισ. ευρώ - Κατακρημνίστηκε 35% η μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Siemens Energy: Ζητά κρατικές εγγυήσεις 16 δισ. ευρώ - Κατακρημνίστηκε 35% η μετοχή της
Η Siemens Energy βρίσκεται σε συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για την εξασφάλιση κρατικών εγγυήσεων.

Τελευταία ενημέρωση 19:30

Η Siemens Energy βρίσκεται σε συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για την εξασφάλιση κρατικών εγγυήσεων καθώς αγωνίζεται να στηρίξει την προβληματική μονάδα ανεμογεννητριών της, ενώ η μετοχή της στον απόηχο των εξελίξεων, καταβαραθρώνεται 35%, στη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση από τον Ιούνιο, προκαλώντας πολλαπλές αναστολές διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ενεργειακή εταιρεία αναζητά περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, όπως αποκαλύπτουν άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες τουρμπίνες αναμένεται να οδηγήσουν σε απώλειες και εκροές μετρητών πέρα από τις προβλέψεις για το έτος, δήλωσε η εταιρεία.

Ειδικότερα, η Siemens Energy δεν αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας, αλλά η Siemens AG, η οποία κατέχει περίπου το ένα τέταρτο της εταιρείας, δεν θέλει να παράσχει περαιτέρω εγγυήσεις, είπαν οι άνθρωποι που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η σημαντική πτώση της μετοχής μείωσε την κεφαλαιοποίηση της Siemens Energy κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιχείρηση με έδρα το Μόναχο προειδοποίησε από τον Αύγουστο ότι τα αυξανόμενα προβλήματα με τις δυσλειτουργικές τουρμπίνες και τα ασύμφορα συμβόλαια πρόκειται να ωθήσουν την εταιρεία σε καθαρή ζημία 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος. Η πρόβλεψη - σοκ προκάλεσε μεγάλη οπισθοδρόμηση στις προσπάθειες ανάκαμψης με την εταιρεία να διαμηνύει ότι χωρίς εγγυήσεις, δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για μακροπρόθεσμα έργα, ιδιαίτερα στον τομέα φυσικού αερίου και ενέργειας.

«Επομένως, ξεκινάμε μέτρα για την ενίσχυση του ισολογισμού μας και συνομιλούμε με τη γερμανική κυβέρνηση για το πώς να εξασφαλίσουμε εγγυήσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ενέργειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Siemens Energy, Όλιβερ Σαχγκάου, ενώ εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «βρίσκεται σε στενές συνομιλίες» με την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα απογητευτικά μεγέθη των «Magnificent 7» της τεχνολογίας στοιχίζουν 200 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση

Comcast: «Άλμα» σε έσοδα και κέρδη τριμήνου με ώθηση από τα θεματικά της πάρκα

BNP Paribas: Για λίγο έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο τρίτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider