Ford: Λήγουν μετά από 6 εβδομάδες οι απεργίες - Αυξήσεις ως 68% κέρδισαν οι εργαζόμενοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford: Λήγουν μετά από 6 εβδομάδες οι απεργίες - Αυξήσεις ως 68% κέρδισαν οι εργαζόμενοι
Το συνδικάτο United Auto Workers και η Ford Motor κατέληξαν σε μια συμφωνία που θα τερματίσει την απεργία σχεδόν έξι εβδομάδων στην αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε το συνδικάτο.

Το συνδικάτο United Auto Workers και η Ford Motor κατέληξαν σε μια συμφωνία που θα τερματίσει την απεργία σχεδόν έξι εβδομάδων στην αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε το συνδικάτο.

Η συμφωνία, όπως αναφέρει το CNBC, περιλαμβάνει αυξήσεις 25% για τους υψηλόμισθους, με το ωρομίσθιο να ενισχύεται σε πάνω από 40$, ενώ για τους χαμηλότερους μισθούς αύξηση κατά 68% με ωρομίσθιο πάνω από $28. Περιλαμβάνει επίσης προσαρμογή των μισθών στο κόστος ζωής, κατοχύρωση τριετιών και δικαίωμα στην απεργία.

«Κερδίσαμε πράγματα που κανείς δεν πίστευε ότι ήταν δυνατά», δήλωσε ο πρόεδρος της UAW, Σον Φάιν. Ο ίδιος ανέφερε πως πέτυχαν κατά 50% περισσότερα από όσα αρχικά είχε προτείνει η Ford.

Η συμφωνία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τα ηγετικά στελέχη της UAW και στη συνέχεια να επικυρωθεί από την πλειοψηφία των 57.000 εργαζομένων της Ford που εκπροσωπούνται από τα συνδικάτα.

Οι εργάτες που απεργούν αυτήν τη στιγμή στη Ford θα επιστρέψουν στην εργασία τους όσο εξελίσσεται η διαδικασία έγκρισης και ψηφοφορίας του συνδικάτου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της UAW, Τσακ Μπράουνινγκ.

«Γκαζώνει» ξανά η παραγωγή

Η Ford, σε ανακοίνωσή της, τόνισε πως «είναι ικανοποιημένη με αυτή την πρώτη συμφωνία». Η εταιρεία επικεντρώνεται τώρα στην επανεκκίνηση της παραγωγής στο εργοστάσιο φορτηγών στο Κεντάκι, στο εργοστάσιο συναρμολόγησης του Μίσιγκαν και στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Σικάγο, όπου απεργούσαν 16.600 εργαζόμενοι.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι τα κέρδη από τη συμφωνία είναι τετραπλάσια από την αντίστοιχη συμφωνία του 2019 και περιλαμβάνει τις περισσότερες αυξήσεις σε βασικούς μισθούς που είχαν λάβει οι εργαζόμενοι στη ford τα τελευταία 22 χρόνια.

Η Ford, πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου μετά το κλείσιμο των αγορών την Πέμπτη ενώ τα συνδικάτα θέλουν να κλείσει από πριν η συμφωνία, αναφέρει το CNBC.

Σε τροχιά συμφωνίας GM και Stellantis

Η UAW και η Ford καθώς και οι ανταγωνιστές της General Motors και Stellantis έχουν τους τελευταίους μήνες εγκλωβιστεί σε μια σειρά διαπραγματεύσεων που δύσκολα καλύπτουν τους 146.000 εργαζομένους στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μετά τη συμφωνία με τη Ford και οι άλλες δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν την πρόθεσή τους για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από πυρά ενόπλου στην πόλη Λιούιστον της πολιτείας Μέιν

ΟΗΕ: Στα 114 εκατ. οι εκτοπισμένοι βίαια παγκοσμίως, αριθμός ρεκόρ

Οι εργαζόμενοι είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ - Κι αυτό κοστίζει 8,3 τρισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider