Barclays: Ήπια υπέρβαση των προσδοκιών με κέρδη 1,27 δισ. στερλίνες στο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Ήπια υπέρβαση των προσδοκιών με κέρδη 1,27 δισ. στερλίνες στο τρίμηνο
Η τράπεζα δεν ανακοίνωσε καμία νέα επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μετά την ανακοίνωση επαναγοράς μετοχών ύψους 750 εκατ. λιρών τον Ιούλιο.

Ξεπέρασε για λίγο της προσδοκίες για τα καθαρά της κέρδη η βρετανική τράπεζα Barclays η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Τρίτη.

Η τράπεζα σημείωσε καθαρά κέρδη 1,27 δισ. στερλίνες ή 1,56 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις καταναλωτών και πιστωτικών καρτών αντιστάθμισαν την αποδυνάμωση των εσόδων των επενδυτικών τραπεζών.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters παρείχαν συναινετική πρόβλεψη ύψους 1,18 δισ. λιρών, από 1,33 δισ. στερλίνες το δεύτερο τρίμηνο και 1,51 δισ. στερλίνες για την ίδια περίοδο το 2022.

Ο δείκτης CET1, ένα μέτρο της οικονομικής ευρωστίας των τραπεζών, διαμορφώθηκε στο 14%, από 13,8% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) ήταν 11%, με την τράπεζα να στοχεύει προς τα πάνω στο 10% για το 2023.
Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του Ομίλου μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση στα 3,9 δισ. στερλίνες.

Ο CEO της Barclays, C.S. Venkatakrishnan, δήλωσε ότι η τράπεζα «συνέχισε να διαχειρίζεται καλά την πίστωση, παρέμεινε πειθαρχημένη ως προς το κόστος και διατήρησε μια ισχυρή κεφαλαιακή θέση» σε ένα «μεικτό περιβάλλον αγοράς».

«Βλέπουμε περαιτέρω ευκαιρίες για ενίσχυση των αποδόσεων για τους μετόχους μέσω της αποδοτικότητας του κόστους και της πειθαρχημένης κατανομής κεφαλαίων σε ολόκληρο τον Όμιλο».

Η Barclays θα καθορίσει τις προτεραιότητες κατανομής κεφαλαίων και τους αναθεωρημένους οικονομικούς στόχους σε μια ενημέρωση επενδυτών παράλληλα με τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος, πρόσθεσε.

Η εταιρική και επενδυτική τράπεζα (CIB) της Barclays σημείωσε μείωση εσόδων κατά 6% στα 3,1 δισ. λίρες, με την τράπεζα να αναφέρει μειωμένη δραστηριότητα πελατών στις παγκόσμιες αγορές και προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής.

Αυτό αντισταθμίστηκε ως επί το πλείστον από την αύξηση των εσόδων κατά 9% στις επιχειρήσεις καταναλωτών, καρτών και πληρωμών (CC&P) σε 1,4 δισ. στερλίνες, αντικατοπτρίζοντας υψηλότερα υπόλοιπα στις κάρτες στις ΗΠΑ και τη μεταφορά του τμήματος διαχείρισης περιουσίας και επενδύσεων από την Barclays στη Βρετανία.

Η τράπεζα δεν ανακοίνωσε καμία νέα επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μετά την ανακοίνωση επαναγοράς μετοχών ύψους 750 εκατ. λιρών τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Άνω των 35.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022

Alpha Bank: Το παρασκήνιο της συμφωνίας με την Unicredit – Αναμένεται ταχεία αποεπένδυση του ΤΧΣ

Eldorado Gold: Ολυμπιάδα και Σκουριές έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε ορυχεία παγκόσμιας κλάσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider