Έμφαση στις θυγατρικές του δίνει ο ΟΤΕ - Το επόμενο στοίχημα του Payzy και το μέλλον της OTE Estate

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έμφαση στις θυγατρικές του δίνει ο ΟΤΕ - Το επόμενο στοίχημα του Payzy και το μέλλον της OTE Estate
Το Payzy πάει Γερμανία, ενώ το Payzy Pro έρχεται στην Ελλάδα. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την OTE -Estate.

Έμφαση στους παράπλευρους τομείς δραστηριοποίησης του, μέσω των θυγατρικών του, δίνει ο Όμιλος ΟΤΕ, κάνοντας το επόμενο βήμα στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών αλλά και εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα για την OTE Estates, την εταιρεία που διαχειρίζεται όλο το κτιριακό απόθεμα του Οργανισμού. Μια γεύση από τις επόμενες κινήσεις στις δύο αυτές θυγατρικές έδωσε μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε με την αφορμή της ανακαίνισης του εμβληματικού Μεγάρου .

Το Payzy πάει Γερμανία - To Payzy Pro έρχεται στην Ελλάδα

«Πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για το Payzy όπου θα προσθέσουμε νέες λειτουργίες που θα εξυπηρετούν και τους εμπόρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ομίλου. Έχοντας εγγράψει ήδη στο πελατολόγιο του 145.000 χρήστες, όπως επεσήμανε ο κ. Τσαμάζ, το Payzy και η Cosmote Payments ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα, λανσάροντας κι επισήμως το PayzyPro. Παρότι περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, πρόκειται για μια νέα έκδοση της εφαρμογής η οποία απευθύνεται σε εμπόρους και ανοίγει νέα περιθώρια συνεργασιών στην θυγατρική του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το PayzyPro έχει ανοίξει πιλοτικά ήδη από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περίπου 30 επιχειρήσεις. Μια από τις δυνατότητες που προσφέρει δε, είναι να εμφανίζει στους χρήστες του Payzy, προσφορές από συνεργαζόμενα καταστήματα που βρίσκονται εντός συγκεκριμένης γεωγραφικής εμβέλειας. Οι προσφορές αυτές που αφορούν αποκλειστικά στους χρήστες της εφαρμογής, ενεργοποιούνται με την πληρωμή μέσω Payzy.

Πέρα από το άνοιγμα του Payzy στις επιχειρήσεις βέβαια, όπως είχε αναφέρει ήδη από τον Ιούνιο το insider.gr, ο Όμιλος αναμένεται να εξάγει την τεχνογνωσία των ψηφιακών πληρωμών και στο εξωτερικό με τον κ. Τσαμάζ να επισημαίνει ότι ο όμιλος της Deutsche Telekom θα αξιοποιήσει σύντομα το Payzy by Cosmote στη Γερμανία. Αρχικά θα προχωρήσει σε ένα πιλοτικό λανσάρισμα στους εργαζόμενους της DT στη Γερμανία - κάτι που είχε συμβεί και στην περίπτωση της χώρας μας - και εν συνεχεία θα την αξιοποιήσει στο ευρύ κοινό. Αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία δε, θα μπορούσε να απελευθερώσει πρόσθετες δυνατότητες από την γερμανική θυγατρική προς την ελληνική ομάδα, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω. Στόχος της κίνησης αυτής άλλωστε, δεν είναι απλά να αξιοποιηθεί μόνο η εφαρμογή αλλά και όλο το σύστημα πληρωμών που έχει αναπτύξει η Cosmote Payments, ώστε να μειωθούν οι προμήθειες από αντίστοιχες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται σήμερα ο γερμανικός Όμιλος.

Να θυμίσουμε ότι η COSMOTE Payments, ιδρύθηκε τo 2018 ως 100% θυγατρική του ΟΤΕ, και τον Ιούλιο του 2020 πήρε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως «Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος». Τον Ιούνιο του 2021, ξεκίνησαν οι πρώτες εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας σε επίπεδο Β2Β, όπως η αποδοχή και εκκαθάριση ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτες - το λεγόμενο acquiring services. Αρχικά καλύπτονταν οι ανάγκες των ψηφιακών καναλιών του Ομίλου ΟΤΕ (όπως COSMOTE App, BOX, WHAT’S UP App, germanos.gr, cosmote.gr) και μετά προστέθηκαν τα φυσικά κανάλια πωλήσεων (τα καταστήματα δηλαδή του Ομίλου), με την εγκατάσταση φυσικών τερματικών (POS). Ενάμιση περίπου χρόνο αργότερα - τον Οκτώβριο του 2022 - η COSMOTE Payments μπήκε στην λιανική με το Payzy.

Μόνο τον πρώτο χρόνο λειτουργίας - από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022 από τα τερματικά της COSMOTE Payments, φυσικά και ηλεκτρονικά, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 35 εκατ συναλλαγές με αξία που ξεπερνούσε τα 900 εκατ ευρώ. Γεγονός που σκιαγραφει τις δυνατότητες του όλου εγχειρήματος αν επεκταθεί εκτός ελληνικού ομίλου αλλά κι εκτός ελληνικών συνόρων.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την OTE -Estate

Στο φουλ οι μηχανές βρίσκονται και στην έτερη θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ, ΟΤΕ Estate, στην οποία έχει μεταβιβαστεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, με στόχο την επίτευξη υπεραξιών, μέσω της διαχείρισης, ανάπτυξης και εμπορικής εκμετάλλευσης του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΤΕ Εstate διαθέτει σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ακινήτων στην ελληνική αγορά: 2.633 κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 1,14 εκατ. τ.μ. καθώς και 2.289 οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 9 εκατ. τ.μ.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συντηρήσει/ανακαινίσει 60 κτίριά της, συνολικής επιφάνειας 120.000 τ.μ. με ευρεία γκάμα χρήσεων. Από εμπορικά καταστήματα και χώρους logistics ως call centers και καινοτόμους χώρους εργασίας όπως το Telekom IT hub, το νέο κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού του Ομίλου Deutsche Telekom στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα προχώρησε και στην ανακαίνιση του εμβληματικού Μεγάρου του Oργανισμού, ένα πρότζεκτ ύψους 50 εκατ. ευρώ ενώ το επόμενο μεγάλο στοίχημα κτιριακής ανακαίνισης αφορά στο κτίριο YMA - NYMA στην Πλατεία Βικτωρίας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα -με επιφάνεια 50.000 τμ- και από τα πιο σημαντικά κτίρια του Ομίλου. Η στατική ενίσχυση του κτιρίου έχει ήδη ξεκινήσει και θα ακολουθήσει η ανακατασκευή των χώρων, η οποία θα ξεκινήσει με το νέο έτος. Όταν δε ολοκληρωθεί, θα στεγάσει μεταξύ άλλων και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου που σήμερα φιλοξενείται στη Νέα Κηφισιά.

Όσο για τις επόμενες κινήσεις της OTE Estate, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ομίλου. «Στο παρελθόν πουλήσαμε κτίρια που δεν μας εξυπηρετούσαν. Αν θα πουλήσουμε στο μέλλον έχει να κάνει με διάφορες παραμέτρους. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Στόχος μας όμως δεν είναι να πουλήσουμε, ούτε όμως και να κρατήσουμε. Στόχος μας είναι να βελτιστοποιήσουμε την αξία της εταιρείας». Ερωτηθείς δε για μια ενδεχόμενη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, σκέψη που υπήρξε στο παρελθόν, ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε ότι τα εν λόγω πλάνα αναβλήθηκαν λόγω κρίσης και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχετικός σχεδιασμός. Προσέθεσε όμως ότι «όλα τα πιθανά σενάρια, εξετάζονται ανά περίπτωση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέα εποχή περνά το Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ με ανακαίνιση ύψους 50 εκατ. ευρώ

ΟΤΕ: Εγκρίθηκε η συγχώνευση μέσω απορρόφησης της Cosmote

Cosmote - Vodafone - Nova: «Μάχη» στήθος με στήθος για την πρωτιά στις επιδόσεις των κινητών δικτύων

gazzetta
gazzetta reader insider insider