Currys: Συνεχίζεται η στρατηγική αναθεώρηση της Κωτσόβολος - Αβέβαιο το αποτέλεσμα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Currys: Συνεχίζεται η στρατηγική αναθεώρηση της Κωτσόβολος - Αβέβαιο το αποτέλεσμα
Με νέα ανακοίνωσή της, η μητρική εταιρεία Currys ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για το πώς προχωρά η διαδικασία στρατηγικής αναθεώρησης των ελληνικών της δραστηριοτήτων.

Μια λιτή ενημέρωση σχετικά με την «στρατηγική αναθεώρηση της Κωτσόβολος» δημοσιοποίησε σήμερα το πρωί η μητρική Currys ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί μη δεσμευτικές προσφορές τις οποίες, επί του παρόντος, το Διοικητικό Συμβούλιο και η εταιρεία που τρέχει την διαδικασία, αξιολογούν. Επανέλαβε μάλιστα ότι η έκβαση της εν λόγω διαδικασίας παραμένει, προς ώρας, αβέβαιη.

Να θυμίσουμε ότι όπως είχε γράψει το Insider.gr σε δημοσίευμα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, η διαδικασία για την πώληση της Κωτσόβολος προχωρά, με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές εντός του τρέχοντος μήνα. Ήδη στο στάδιο της αρχικής διερεύνησης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 6 εταιρείες. Μια εξ αυτών είναι η Quest που έχει επιβεβαιώσει ότι κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά και χθες με απάντησή της στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επεσήμανε ότι προέβη σε κατάθεση τελικής προσφοράς.

Ενδιαφέρον, όπως είχε αναφέρει το Insider.gr είχε δείξει και η ΔΕΗ, την οποία πηγές της αγοράς χαρακτηρίζουν ως φαβορί, η οποία επίσης με σημερινή ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι «συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού».

Αρχικό ενδιαφέρον για την Κωτσόβολος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εκφράσει ακόμα 1 με 2 ελληνικές εταιρείες αλλά και 2 ξένες με παρεμφερή δραστηριότητα που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Οι δύο τελευταίες φέρεται πως δεν θα συνεχίσουν στο επόμενο στάδιο ενώ μια εκ των πρώτων θα καταθέσει τελική προσφορά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει και η ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας «η στρατηγική επανεξέταση παραμένει σε εξέλιξη αλλά σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ως προς την έκβαση της αναθεώρησης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ για Κωτσόβολος: Συμμετέχουμε στη διαδικασία πώλησης

Μήνας εξελίξεων για την πώληση της Κωτσόβολος ο Οκτώβριος - Οι ενδιαφερόμενοι που συνεχίζουν

Quest: Κατέθεσε τελική προσφορά για Κωτσόβολο

gazzetta
gazzetta reader insider insider