Evergrande: Η κρίση της δοκιμάζει τις αντοχές του Πεκίνου και οι επενδυτές ανησυχούν 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Η κρίση της δοκιμάζει τις αντοχές του Πεκίνου και οι επενδυτές ανησυχούν 
Κανείς δεν γνωρίζει πως θα διευθετηθεί το τεράστιο χρέος ύψους 327 δισ. δολαρίων, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι η Evergrande έχει πλέον μετατραπεί σε κάτι πολύ μεγάλο για να αποτύχει και πολύ περίπλοκο για να υπάρχει.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι πιστωτές της Evergrande καθώς πληθαίνουν τα σύννεφα πάνω από τον «γίγαντα» του real estate. Η είδηση για ποινική έρευνα εναντίον του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της άλλοτε αυτοκρατορίας έχει προκαλέσει αναστάτωση στους μετόχους που πιστεύουν πλέον πως μόνο οι Αρχές της χώρας μπορούν να δώσουν λύση.

Στον «αέρα» εκατομμύρια σπίτια στην Κίνα

Αρκεί να σημειωθεί πως από την ημέρα κατάρρευσης της Evergrande, στην Κίνα έχουν μείνει εκατοντάδες χιλιάδες ημιτελή σπίτια, με τις υποχρεώσεις της εταιρίας να αγγίζουν τα 30 δισ. δολάρια μόνο εντός της Κίνας…

Την κατρακύλα της Evergrande έχουν δυστυχώς ακολουθήσει και πολλοί άλλοι Κινέζοι κατασκευαστές που έχουν αθετήσει τις υποχρεώσεις τους τα τελευταία 2 χρόνια αλλά παρόλα αυτά, το κράτος ακόμη δεν έχει επέμβει αποτελεσματικά.

Και καθώς η ίδια η Evergrande αδυνατεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της, στην Κίνα αναφέρουν πως η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις πολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης αυτού του κολοσσού και όχι στις οικονομικές, όπως αναφέρει ο Ξιν Σαν, ανώτερος λέκτορας Κινεζικών και Ανατολικοασιατικών Επιχειρήσεων στο King's College του Λονδίνου.

Σύμφωνα με έκθεση της Gavekal Dragonomics, η Evergrande έχει συμβατικές υποχρεώσεις - πληρωμές που γίνονται προκαταβολικά από αγοραστές κατοικιών -ύψους 604 δισ. γιουάν (83 δισ. δολάρια), που ισοδυναμεί με περίπου 600.000 κατοικίες. Για το Πεκίνο προτεραιότητα έχει η άμεση ολοκλήρωση και παράδοση των σπιτιών καθώς ήδη δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή από τους αγοραστές.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι ξεκάθαρα η παράδοση απούλητων και ημιτελών κατοικιών στους αγοραστές κατοικιών», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπέντορ, αναπληρωτής διευθυντής έρευνας για την Κίνα στην Gavekal Dragonomics.

Πολύ μεγάλο το σχέδιο για να αποτύχει, πολύ περίπλοκο για να υπάρχει

Με την αναδιάρθρωση του χρέους της Evergrande να αποτελεί πλέον μακρινό όνειρο μετά και την είδηση της ποινικής εμπλοκής του ιδρυτή της ακολουθεί μια αίτηση εκκαθάρισης που έχει προγραμματιστεί για ακρόαση σε δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 30 Οκτωβρίου.

Κανείς δεν γνωρίζει πως θα διευθετηθεί το τεράστιο χρέος ύψους 327 δισ. δολαρίων, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι η Evergrande έχει πλέον μετατραπεί σε κάτι πολύ μεγάλο για να αποτύχει και πολύ περίπλοκο για να υπάρχει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Πιστεύω ακράδαντα πως «τελειώσαμε» με τις αυξήσεις επιτοκίων

Η πετρελαιοπαραγωγός Ρωσία είναι αντιμέτωπη με... ελλείψεις και υψηλές τιμές καυσίμων

Η Mytilineos κατασκευάζει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο

gazzetta
gazzetta reader insider insider