GM: Βελτιωμένα τα μεγέθη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρά τις απεργίες 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Βελτιωμένα τα μεγέθη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρά τις απεργίες 
Σχεδόν καθόλου δεν φαίνεται να επηρέασε τα μεγέθη των αυτοκινητοβιομηχανιών της Αμερικής η συνεχιζόμενη απεργία του συνδικάτου United Auto Workers καθώς οι πωλήσεις νέων οχημάτων αυξήθηκαν. 

Σχεδόν καθόλου δεν φαίνεται να επηρέασε τα μεγέθη των αυτοκινητοβιομηχανιών της Αμερικής η συνεχιζόμενη απεργία του συνδικάτου United Auto Workers καθώς οι πωλήσεις νέων οχημάτων αυξήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η General Motors ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 21,4% από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά που ακόμη ο κλάδος ταλανιζόταν από προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Η αύξηση στα μεγέθη της GM ξεπέρασε σημαντικά τις προσδοκίες των αναλυτών, από 15% στο 16%, για το τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, δεν τα έχουν πάει όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες τόσο καλά όσο η GM. Σε κάθε περίπτωση όμως έχουν καταγράψει καλύτερα μεγέθη από πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, η Toyota Motor σημείωσε άνοδο 12,2%, η Hyundai Motor κατέγραψε αύξηση κατά 9% περίπου, η Kia αύξησε τις πωλήσεις κατά 14%, η Mazda σημείωσε άνοδο 22% και η Honda είχε αύξηση πωλήσεων που έφτασε το 53% συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Οι υποτονικές απεργίες δεν κλόνισαν την παραγωγή

Στον αντίποδα, η Stellantis κατέγραψε μείωση κατά 1,3%, που οφείλεται ενδεχομένως στις απεργίες του UAW. Να σημειωθεί ωστόσο, πως στις απεργίες του συνδικάτου UAW συμμετέχουν μόνο 25.200 εργαζόμενοι, ή περίπου το 17% των μελών του συνδικάτου χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο καθώς απεργούν κάποια εργοστάσια ως μονάδες και όχι συμμετέχοντας σε μια εθνική απεργία που θα επηρέαζε άμεσα την παραγωγή.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Cox Automotive,Τζόναθαν Σμόουκ, ανέφερε: «Μέχρι στιγμής, ο αντίκτυπος ήταν αρκετά σιωπηλός. Σε περίπτωση που η απεργία κατά των εργοστασίων παραγωγής επεκταθεί περαιτέρω, τα πιο ευάλωτα προϊόντα είναι τα μεγάλα SUV της Chevrolet και της Cadillac, τα οποία έχουν πιο αυστηρά επίπεδα αποθεμάτων σε σύγκριση με τους εγχώριους αντιπάλους τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρει, πως οι επιπτώσεις των απεργιών πιθανότατα θα αρχίσουν να εμφανίζονται τον Οκτώβριο για ορισμένα οχήματα όπως τα μεσαίου μεγέθους pickup Chevrolet Colorado και GMC Canyon, όπου οι διακοπές εργασίας έχουν επηρεάσει την παραγωγή ενώ για την GM, οι απεργίες έπληξαν την παραγωγή των μεσαίου μεγέθους pickup και των Chevrolet Traverse και BuickEnclave SUV.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Απολύει στελέχη από το Metaverse και σχεδιάζει νέα προϊόντα

ΑΑΔΕ: Ειδικό γραφείο για πληροφορίες και φορολογικές συμβουλές σε επενδυτές - Τι αναφέρει η απόφαση Πιτσιλή

Διεύρυνση συνεργασίας ΔΥΠΑ - ΤΑΙΠΕΔ για τον εκσυγχρονισμό 300 εργαστηρίων στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider