Στο «μικροσκόπιο» των ΗΠΑ οι Credit Suisse και UBS για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «μικροσκόπιο» των ΗΠΑ οι Credit Suisse και UBS για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Την έρευνα κατά των Credit Suisse και UBS για παραβίαση των κυρώσεων στη Ρωσία εμβαθύνει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εμβαθύνει την έρευνά του για την Credit Suisse και την UBS, εξετάζοντας εάν οι 2 ελβετικές τράπεζες βοήθησαν Ρώσους πελάτες να αποφύγουν τις δυτικές κυρώσεις, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η Ουάσιγκτον έχει ανοίξει πλήρη φάκελο για την υπόθεση, εστιάζοντας κυρίως στην Credit Suisse, ενώ οι Αμερικανοί έχουν ήδη ενημερώσει και τους δικηγόρους της UBS, δεδομένης της πρόσφατης συγχώνευσης των δύο ελβετικών τραπεζών.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικά στάδια και δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να φέρεται να έχει ζητήσει αναλυτικές πληροφορίες για το πώς οι δύο τράπεζες διαχειρίστηκαν τους λογαριασμούς των Ρώσων πελατών τα τελευταία χρόνια. Όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει κλητεύσεις για κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις.

Η έρευνα καλύπτει τόσο την περίοδο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όσο και την περίοδο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα το 2014, όταν και πάλι είχαν επιβληθεί κυρώσεις. Την τελευταία δεκαετία, άλλωστε, περισσότεροι από 1.000 πλούσιοι Ρώσοι έχουν βρεθεί στη «μαύρη λίστα» των Αμερικανών.

Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες, οι Αμερικανοί έχουν επανειλημμένως εκφράσει τη δυσφορία τους για τις ελλιπείς ενέργειες της Ελβετίας στην τήρηση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, αλλά και στην εφαρμογή της διεθνούς νομοθεσίας για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καρδιολογικός έλεγχος σε προνομιακή τιμή από το Metropolitan General

Ινδονησία: Απαγόρευση συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου στα social media - Πλήγμα για το TikTok

Holzmann (ΕΚΤ): Να αυξηθεί το ποσό του μίνιμουμ αποθεματικού που διακρατούμε από τις τράπεζες

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider