Η Alibaba δίνει «ανάσα» στην τουρκική οικονομία με επενδύσεις 2 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Alibaba δίνει «ανάσα» στην τουρκική οικονομία με επενδύσεις 2 δισ. δολαρίων
«Όπλο» στη φαρέτρα του Ερντογάν αποτελεί η απόφαση της Alibaba να επενδύσει στην Τουρκία 2 δισ. δολάρια. 

Μπορεί η τουρκική λίρα να κατακρημνίζεται και ο γειτονικός λαός να δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα λόγω του αχαλίνωτου πληθωρισμού, όμως όσοι γνωρίζουν καλά την τουρκική πολιτική σκηνή, αντιλαμβάνονται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βασίζει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη λαοφιλία του.

Πέρα από φακελάκια τσάϊ στους συγκεντρωμένους οπαδούς των προεκλογικών ομιλιών του, ο Τούρκος πρόεδρος, θα ανακοινώσει σύντομα πραγματικά χαρμόσυνες ειδήσεις στους ψηφοφόρους του μετά την είδηση για την κολοσσιαία επένδυση της Alibaba στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd ανέφερε στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν ότι σχεδιάζει να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμα - Ερντογάν σε Μασκ: Φτιάξε το επόμενο εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Την είδηση έκανε γνωστή ο Michael Evans, πρόεδρος της Alibaba, σε συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, όπως ανέφερε το τουρκικό παράρτημα της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πότε θα γίνει η επένδυση.

Ο Evans, ανέφερε επίσης ότι η Alibaba έχει επενδύσει 1,4 δισ. δολάρια στην Τουρκία μέσω της μονάδας Trendyol, μιας από τις πιο γνωστές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Τουρκίας, συνεργασία που φαίνεται πως άνοιξε το δρόμο για μεγαλύτερες επενδύσεις.

Ο Caglayan Cetin, πρόεδρος της Trendyol που επίσης συναντήθηκε με τον Ερντογάν, ανέφερε ότι ο Evans μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με νέες επενδύσεις όπως ένα κέντρο δεδομένων και ένα κέντρο logistics στην Άγκυρα καθώς και ένα κέντρο εξαγωγών στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παραστεί στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πραγματοποιώντας παράλληλα συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρηματικών κολοσσών σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων που θα τονώσουν την ταλανισμένη από τις ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές τουρκική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: «Δέσμια» της Κίνας η ΕΕ για τις μπαταρίες όσο και της Ρωσίας για την ενέργεια;

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι για κατασκοπεία - Πετούσαν drone πάνω από στρατιωτικούς στόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider