Ερντογάν σε Μασκ: Φτιάξε το επόμενο εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν σε Μασκ: Φτιάξε το επόμενο εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία
Η Tesla εξέφρασε τον Αύγουστο ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία που θα παράγει ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους.

Nα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία ζήτησε από τον CEO της εταιρείας ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η διεύθυνση επικοινωνιών της χώρας.

Ανέφερε ακόμα ότι ο Έλον Μασκ είπε ότι πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιό της.

Ο Ερντογάν και ο Μασκ συνομίλησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Turkish House, έναν ουρανοξύστη κοντά στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, με τον Τούρκο Πρόεδρο να βρίσκεται στις ΗΠΑ για να παραστεί στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν είπε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και το Starlink, το δορυφορικό διαδικτυακό εγχείρημα της SpaceX του Musk.

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η SpaceX επιθυμεί να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια για να προσφέρει δορυφορικές υπηρεσίες Starlink στην Τουρκία.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Ερντογάν κάλεσε τον Μασκ να παρευρεθεί στο τουρκικό φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest στη Σμύρνη στα τέλη Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι ο Μασκ είπε ότι θα παρευρεθεί ευχαρίστως.

Ο Μασκ πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα, ενώ ανέβασε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Η Tesla εξέφρασε τον Αύγουστο ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία που θα παράγει ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους.

Η Tesla έχει αυτήν τη στιγμή έξι εργοστάσια και κατασκευάζει ένα έβδομο στο Μεξικό στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon, μέρος της προσπάθειας της αυτοκινητοβιομηχανίας να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά της.

Ο Μασκ είπε τον Μάιο ότι η Tesla πιθανότατα θα επέλεγε μια τοποθεσία για ένα νέο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ - πλημμύρες: Ανησυχία για την κατάσταση άλλων δύο φραγμάτων στη Λιβύη

Λιβύη: Πέντε νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής - Επαναπατρίζονται οι σοροί - Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης στο 45,47%: «Πρώτο βήμα για προοδευτική κυβέρνηση» - Οι δηλώσεις των υποψηφίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider