ΕΕΤ: Προσοχή στις απάτες με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΤ: Προσοχή στις απάτες με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα
Κάθε ευκαιρία, ακόμη και σε στιγμής οδύνης και δυσκολίας όπως αυτές που περνούν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες, εκμεταλλεύονται οι απατεώνες του Διαδικτύου για να αποκομίσουν οφέλη από ανυποψίαστα θύματα.

Κάθε ευκαιρία, ακόμη και σε στιγμής οδύνης και δυσκολίας όπως αυτές που περνούν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες, εκμεταλλεύονται οι απατεώνες του Διαδικτύου για να αποκομίσουν οφέλη από ανυποψίαστα θύματα. Ήδη παρατηρούνται οι πρώτες περιπτώσεις προσπάθειας εξαπάτησης δικαιούχων των μέτρων στήριξης της Πολιτείας και των τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

Προσποιούμενοι πως είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr/ επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους.
Επομένως, το συναλλακτικό κοινό θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτο σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mail ή sms) και να μην αποκαλύπτει ποτέ τους κωδικούς του e-Βanking και του Mobile App, τα στοιχεία των καρτών ή τους κωδικούς μίας χρήσης (OTP) που στέλνουν οι τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider