Βρετανία: Η Poundland της Pepco αγοράζει τα καταστήματα της πτωχευμένης Wilko

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η Poundland της Pepco αγοράζει τα καταστήματα της πτωχευμένης Wilko
Η βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου Poundland ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαγοράσει έως και 71 καταστήματα του πτωχευμένου ομίλου οικιακών ειδών Wilko.

Η βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου Poundland ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαγοράσει έως και 71 καταστήματα του πτωχευμένου ομίλου οικιακών ειδών Wilko, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό τη δική της εμπορική ονομασία.

Η Poundland, που ανήκει στην πολωνική Pepco και διαθέτει 800 καταστήματα στη Βρετανία, σχεδιάζει να προσλάβει εργαζομένους της Wilko και αναμένει ότι τα αναδιοργανωμένα καταστήματα θα λειτουργήσουν εντός του τέταρτου τριμήνου του 2023.

Η Wilko τέθηκε υπό επιτροπεία τον περασμένο μήνα, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Η διαχειρίστρια εταιρεία PwC ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τα καταστήματα της αλυσίδας θα έκλειναν τον επόμενο μήνα, καθώς δεν είχε βρεθεί αγοραστής και 9.100 εργαζόμενοι θα απολύονταν.

Νωρίτερα σήμερα, η Pepco, η οποία διαθέτει επίσης τις αλυσίδες καταστημάτων Pepco και Dealz στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την αποχώρηση του προέδρου-γενικού διευθυντή της, του Τρέβορ Μάστερς, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Επενδυτικές προβλέψεις για ισχυρό ράλι στις ευρωαγορές το 2024

Eurobank: 5,8 εκατ. νέες μετοχές από την ΑΜΚ μετά το stock option rights

LAMDA Development - Ελληνικό: Ολοκληρώθηκε το 1ο κτίριο της μεγάλης επένδυσης - Θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider