Wilko: Έσκασε το «κανόνι» του βρετανικού γίγαντα λιανικής - «Αγώνας δρόμου» να σωθούν 12.500 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wilko: Έσκασε το «κανόνι» του βρετανικού γίγαντα λιανικής - «Αγώνας δρόμου» να σωθούν 12.500 θέσεις εργασίας
Η κατάρρευση της εταιρείας πώλησης οικιακών ειδών έλαβε χώρα την Πέμπτη μετά από εβδομάδες προσπαθειών να διασωθεί οι οποίες εν τέλει απέτυχαν.

Δεν απεφεύχθη το «κανόνι» στην βρετανική αλυσίδα λιανικής Wilko με την εταιρεία να τελεί υπό διαχείριση από την PwC προσπαθώντας να διατηρήσει όλα τα καταστήματα της Wilko ανοιχτά προς το παρόν για να μην χάσουν τις δουλειές οι περίπου 12.500 εργαζόμενοι.

Η κατάρρευση της εταιρείας πώλησης οικιακών ειδών έλαβε χώρα την Πέμπτη μετά από εβδομάδες προσπαθειών να διασωθεί οι οποίες εν τέλει απέτυχαν.

Η PwC θα αναλάβει τη διαχείριση και περίπου 400 καταστήματα της αλυσίδας.

Ο διαχειριστής Zelf Hussain δήλωσε: «Είναι απίστευτα λυπηρό το γεγονός ότι μια πολυαγαπημένη, οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στην αγορά για περισσότερα από 90 χρόνια χρειάστηκε να τεθεί υπό διαχείριση σήμερα. Ξέρω ότι η ομάδα διαχείρισης δεν παρέλειψε κανένα βήμα στην προσπάθεια για να σωθεί η επιχείρηση».

«Ως διαχειριστές θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με μέρη που μπορεί να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το σύνολο ή μέρος της επιχείρησης. Τα καταστήματα θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται κανονικά προς το παρόν και το προσωπικό θα συνεχίσει να πληρώνεται» επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Σε παλαιότερη δήλωση του, ο CEO Mark Jackson δήλωσε: «Όλοι παλέψαμε σκληρά για να διατηρήσουμε ανέπαφη αυτή την απίστευτη επιχείρηση, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο χρόνος έχει τελειώσει και τώρα, πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. όσο είναι δυνατόν, συνεργαζόμενοι με τους διορισμένους διαχειριστές μας».

Ο κ. Jackson είπε ότι πρόσφατα υπήρξε «σημαντικό επίπεδο ενδιαφέροντος» από άλλες εταιρείες στην Wilko, «συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικών προσφορών που πιστεύουμε ότι θα πληρούσαν όλα τα οικονομικά μας κριτήρια για την ανακεφαλαιοποίηση της επιχείρησης».

Αλλά πρόσθεσε: «Χωρίς τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία εντός του απαραίτητου χρονικού πλαισίου και δεδομένης της θέσης μας σε μετρητά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προβούμε σε αυτήν την δυσάρεστη ενέργεια».

Η απειλή της κατάρρευσης επικρεμόταν πάνω από την Wilko για εβδομάδες και εντάθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν η εταιρεία υπέβαλε ανακοίνωση πρόθεσης να διορίσει διαχειριστές, παρέχοντάς της 10 εργάσιμες ημέρες προστασίας από τους πιστωτές.

Η Nadine Houghton, εθνικός αντιπρόσωπος στο συνδικάτο GMB, είπε ότι οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν πιθανή απόλυση «δεν θα παρηγορηθούν από το γεγονός ότι με καλύτερη διαχείριση η κατάσταση που έπληξε τον Wilko θα ήταν, δυστυχώς, πλήρως αποφευχθείσα».

«Η GMB έχει πει επανειλημμένα πώς έγιναν οι προειδοποιήσεις ότι η Wilko ήταν σε εξαιρετική θέση να κεφαλαιοποιήσει την αναπτυσσόμενη αγορά εκπτωτικής λιανικής, αλλά απλώς απέτυχε να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda Development: Έκδοση οικοδομικών αδειών για Riviera Galleria και Commercial Hub

Intrakat: Μειοδότης στον διαγωνισμό της ΡΑΕΕΥ για 3 μονάδες αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 100 MW

Ralph Lauren: Η ζήτηση από την Κίνα έφερε απρόσμενη άνοδο στα έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider