Συντριβή για τη μετοχή της Manchester United

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συντριβή για τη μετοχή της Manchester United
Τη χειρότερη ημέρα στην ιστορία της είχε την Τρίτη η μετοχή της Manchester United, χάνοντας χρηματιστηριακή αξία περίπου 700 εκατ. δολαρίων.

Τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της σημείωσε χθες η μετοχή της Manchester United, χάνοντας χρηματιστηριακή αξία περίπου 700 εκατ. δολαρίων. Αιτία ήταν τα δημοσιεύματα που θέλουν την οικογένεια Glazer να διακόπτει την προσπάθεια πώλησης του συλλόγου καθώς δεν κατάφερε να λάβει προσφορές που ανταποκρίνονταν στο τίμημα που ζητούσε.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η μετοχή είχε κλείσει στα 23,66 δολάρια. Την Τρίτη βρέθηκε να υποχωρεί έως και τα 18,83 δολάρια για να κλείσει τελικά στα 19,35 δολάρια, με βουτιά 18%. Είναι η μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειώσει από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Πλέον η χρηματιστηριακή αξία της Manchester United ανέρχεται σε σχεδόν 3,2 δισ. δολάρια.

Η εφημερίδα Mail on Sunday, επικαλούμενη πηγή κοντά στους Glazers, μετέδωσε ότι η οικογένεια ίσως προσπαθήσει ξανά να πουλήσει τον σύλλογο το 2025, όταν ενδεχομένως οι βελτιωμένες συνθήκες προσελκύσουν περισσότερους «μνηστήρες». Εκπρόσωπος της Manchester United αρνήθηκε να σχολιάσει αυτό που αποκάλεσε «φήμες και εικασίες».

Ο Σεΐχης Jassim Bin Hamad J.J. Al Thani, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ και ο επικεφαλής της Ineos Jim Ratcliffe έχουν υποβάλει προσφορές για την εξαγορά της Manchester United από τους Glazers, στους οποίους ο σύλλογος ανήκει από το 2005. Το πωλητήριο μπήκε στη Manchester τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε η οικογένεια είχε ανακοινώσει πως αναζητά νέο επενδυτής. Μάλιστα δεν είχε αποκλειστεί μια εξ ολοκλήρου πώληση, αφού οι Glazers είχαν ισχυριστεί πως «θα εξετάσουν όλες τις επιλογές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider