Στην Hellenic Cables έργο για τη διασυνδεση υπεράκτιου αιολικού στη Βαλτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Hellenic Cables έργο για τη διασυνδεση υπεράκτιου αιολικού στη Βαλτική
Το Gennaker είναι ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βαλτική Θάλασσα της Γερμανίας με προγραμματισμένη εγκατεστημένη ισχύ περίπου 927MW.  

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, η θυγατρική της στον κλάδο καλωδίων, ανέλαβε από την 50Hertz Offshore GmbH τη σύμβαση για την παράδοση του έργου «με το κλειδί στο χέρι» της διασύνδεσης του δυτικού υπεράκτιου υποσταθμού του Gennaker με το γερμανικό δίκτυο μεταφοράς ενέργειας, χρησιμοποιώντας δύο καλωδιακά συστήματα μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 220kV.

Το Gennaker είναι ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βαλτική Θάλασσα της Γερμανίας με προγραμματισμένη εγκατεστημένη ισχύ περίπου 927MW. Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Βαλτική Θάλασσα με τα σημερινά δεδομένα και, ως εκ τούτου, θα συμβάλει σημαντικά στα φιλόδοξα σχέδια και τους στόχους της γερμανικής κυβέρνησης για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης.

Το αντικείμενο εργασιών της Hellenic Cables περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή, την προμήθεια και εγκατάσταση, τις δοκιμές και τη θέση σε λειτουργία δύο καλωδιακών συστημάτων μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος, τα οποία θα συνδέσουν έναν νέο χερσαίο υποσταθμό, που βρίσκεται κοντά στο Gnewitz στη Βόρεια Γερμανία, με τον δυτικό υποσταθμό του πάρκου Gennaker στη Βαλτική. Τα δύο καλωδιακά συστήματα μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος θα περιλαμβάνουν 80 χλμ. υποβρύχιων καλωδίων 220kV και 210 χλμ. υπόγειων καλωδίων 220kV, καθώς και τα σχετικά εξαρτήματα, και αναμένεται να εγκατασταθούν και να παραδοθούν το 2027. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε περίπου 450 εκατ. ευρώ.

Τα υποβρύχια καλώδια θα κατασκευαστούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Hellenic Cables S.A. στην Κόρινθο και τα υπόγεια καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Θήβας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Φουλάρει τις μηχανές» το ΤΑΙΠΕΔ για την Αττική Οδό – Το ορόσημο της ΔΕΘ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider