Αύξηση 21% στην επιβατική κίνηση του Χίθροου τον Ιούλιο - Ιστορικό υψηλό για τις πτήσεις προς Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 21% στην επιβατική κίνηση του Χίθροου τον Ιούλιο - Ιστορικό υψηλό για τις πτήσεις προς Τουρκία
Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 21,6% φτάνοντας τα 7,6 εκατ., με σχεδόν 250.000 να εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο κάθε μέρα.

Σημαντική αύξηση κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Χίθροου της Βρετανίας για τον Ιούλιο, με τον μεγαλύτερο αερολιμένα του Ηνωμένου Βασιλείου να κινείται δυναμικά στον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η διοίκηση του Χίθροου την Παρασκευή, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 21,6% φτάνοντας τα 7,6 εκατ., με σχεδόν 250.000 να εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο κάθε μέρα.

Το Χίθροου δήλωσε ότι μεταξύ των προορισμών που εξυπηρετεί η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και ότι οι αναχωρήσεις προς το Γιβραλτάρ, την Πορτογαλία και την Ιταλία ήταν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Πρόσθεσε ότι 73.000 επιβάτες πέταξαν προς την Τουρκία κατά τον Ιούλιο, καθιστώντας τον πιο πολυσύχναστο μήνα όλων των εποχών για τον συγκεκριμένο προορισμό.

Ο όγκος του φορτίου τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 4,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 781.627 μετρικούς τόνους, ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ανάπτυξη-«έκπληξη» του ΑΕΠ κατά 0,2% στο β΄τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider