UBS: Τέλος στην κρατική «ασφάλεια» των 100 δισ. φράγκων - «Σκοτώνει» το εμπορικό σήμα της Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Τέλος στην κρατική «ασφάλεια» των 100 δισ. φράγκων - «Σκοτώνει» το εμπορικό σήμα της Credit Suisse
Αποπλήρωσε επίσης ένα δάνειο έκτακτης ενίσχυσης της ρευστότητας ύψους 50 δισ. ελβετικών φράγκων προς την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB).

Τελευταία ενημέρωση: 11:27

Η UBS ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερμάτισε μια συμφωνία προστασίας από ζημίες ύψους 9 δισ. ελβετικών φράγκων (10,27 δισ. δολαρίων) και μια εγγύηση δημόσιας ρευστότητας ύψους 100 δισ. ελβετικών φράγκων από την ελβετική κυβέρνηση, που είχαν τεθεί σε εφαρμογή κατά την εξαγορά της Credit Suisse.

Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση αυτή ακολουθεί αξιολόγηση των μη βασικών περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse που καλύπτονταν από τη συμφωνία και της κατάστασης χρηματοδότησης στις οντότητες της Credit Suisse και του ομίλου συνολικά.

Η Credit Suisse αποπλήρωσε επίσης ένα δάνειο έκτακτης ενίσχυσης της ρευστότητας ύψους 50 δισ. ελβετικών φράγκων προς την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) από την Πέμπτη, με ασφάλιστρο κινδύνου 476 εκατ. ελβετικών φράγκων, δήλωσε η UBS.

Σημειώνεται πως η μετοχή της UBS έφτασε να ενισχύεται άνω του 4% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης την Παρασκευή.

Ξεκίνησε το «σκότωμα» του σήματος της Credit Suisse

Εξάλλου και όπως μετέδωσαν οι Financial Times, η UBS έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εξόντωσης του διεθνούς εμπορικού σήματος της Credit Suisse, αντικαθιστώντας τις πινακίδες στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας που κατέρρευσε στις ΗΠΑ και σχεδιάζοντας αλλαγές σε άλλα βασικά γραφεία, σύμφωνα με

Το εμπορικό σήμα της Credit Suisse καταργείται σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και μπορεί να διατηρηθεί στην Ελβετία, εάν η UBS πουλήσει τις εγχώριες δραστηριότητες του πρώην αντιπάλου της, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το ζήτημα.

Τα λογότυπα της Credit Suisse έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Νέα Υόρκη στη λεωφόρο Μάντισον και στο λόμπι της έχουν αντικατασταθεί με πινακίδες που αναγράφουν: Credit Suisse AG, μια εταιρεία του ομίλου UBS.

Η UBS σχεδιάζει να τα αντικαταστήσει με το δικό της λογότυπο τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τρία άτομα που έχουν γνώση των σχεδίων, καταργώντας τις αναφορές σε ένα ίδρυμα που χρονολογείται εδώ και 167 χρόνια, ανέφερε το δημοσίευμα των FT.

To ιστορικό

Υπενθυμίζεται πως η συγχώνευση των δύο τραπεζών, η οποία δημιούργησε έναν ελβετικό τραπεζικό και διαχειριστικό γίγαντα με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων, ήταν η μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Η UBS συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να εξαγοράσει την Credit Suisse έναντι τιμήματος 3 δισ. ελβετικών φράγκων και έως και πέντε δισεκατομμυρίων φράγκων σε αναλαμβανόμενες ζημίες σε μια διάσωση που ενορχήστρωσαν οι ελβετικές αρχές με τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η Credit Suisse και η UBS δανείστηκαν επίσης 168 δισ. ελβετικά φράγκα από την SNB σε διάφορα προγράμματα έκτακτης ρευστότητας για να διευκολύνουν την εξαγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ανάπτυξη-«έκπληξη» του ΑΕΠ κατά 0,2% στο β΄τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider