Ράλι 22 δισ. ευρώ στις εταιρείες πολυτελών προϊόντων - Αισιοδοξία για τους τουρίστες από την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 22 δισ. ευρώ στις εταιρείες πολυτελών προϊόντων - Αισιοδοξία για τους τουρίστες από την Κίνα
Η μετοχή της Louis Viutton έφτασε να κερδίζει 2,6% στο Παρίσι, η μετοχή της Hermes κατέγραψε άνοδο 2,4% και ο τίτλος της L' Oreal ενισχύθηκε 1,8%.

Ράλι καταγράφουν την Πέμπτη οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών πολυτελών προϊόντων της Ευρώπης, εν μέσω της αισοδοξίας για την τόνωση που μπορεί να φέρουν στον κλάδο οι Κινέζοι τουρίστες μετά και από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που ανακοίνωσε το Πεκίνο.

Η μετοχή της Louis Vuitton έφτασε να κερδίζει 2,6% στο Παρίσι, η μετοχή της Hermes κατέγραψε άνοδο 2,4% και ο τίτλος της L' Oreal ενισχύθηκε 1,8%. Στην Ελβετία, η μετοχή της εταιρείας που έχει τα Rolex, Watches of Switzerland, ανέβηκε πάνω από 5%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αξία του κλάδου ενισχύθηκε κατά 20 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η απόφαση της Κίμας έφερε άνοδο και στις ταξιδιωτικές μετοχές, υποδείκτη ταξιδιών και αναψυχής της Ευρώπης να ενισχύεται 1%, την Air-France KLM να σημειώνει άνοδο 2% και την TUI AG να κερδίζει 1,5%.

Η απόφαση της Κίνας

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση της Κίνας, χαλαρώνουν τα μέρα που είχα επιβληθεί στους πολίτες της για τα ομαδικά ταξίδια, επιτρέποντας πλέον στα γκρουπ να επισκέπτονται τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και άλλα κράτη. Η αλλαγή ισχύει άμεσα, δήλωσε το υπουργείο, πράγμα που σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία της Κίνας μπορούν πλέον να παρέχουν υπηρεσίες ομαδικού τουρισμού σε επιπλέον 78 χώρες.

Οι ομαδικές εκδρομές στην Ελβετία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Δανία, την Ισλανδία και την Πορτογαλία είχαν ήδη εγκριθεί νωρίτερα φέτος.

Μετά από ένα ισχυρό ξεκίνημα στο 2023, οι μετοχές πολυτελείας έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες λόγω των αδύναμων κινεζικών καταναλωτικών και οικονομικών στοιχείων. Οι αισιόδοξοι επενδυτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια ανάκαμψη, προσδοκώντας ότι το Πεκίνο θα εφαρμόσει σύντομα πιο αποφασιστικά για τόνωση της οικονομίας της ασιατικής χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Commerzbank: Βλέπει περαιτέρω πτώση της τουρκικής λίρας - Στις 30 λίρες ανά 1 δολάριο έως το τέλος του 2023

ΗΠΑ: «Κλειδί» η πορεία του δομικού πληθωρισμού για τις κινήσεις της Fed στα επιτόκια

Νορβηγία: Κάμψη στον πληθωρισμό τον Ιούλιο - Αναμένονται νέες αυξήσεις των επιτοκίων της Norges Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider