Monte dei Paschi: Άνοδος για τη μετοχή μετά από την ενίσχυση των κερδών 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Monte dei Paschi: Άνοδος για τη μετοχή μετά από την ενίσχυση των κερδών 
Η τράπεζα ανακοίνωσε πως τα κέρδη για ο β' τρίμηνο του 2023 έφτασαν τα 383,3 εκατ. ευρώ έναντι 30,5 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο του 2022

Ισχυρή άνοδο καταγράφει στο χρηματιστήριο της Ιταλίας η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena, αφότου η παλαιότερη τράπεζα στον κόσμο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα αύξηση των κερδών της.

Η μετοχή της Monte dei Paschi έφτασε να ενισχύεται άνω του 5% στην αγορά του Μιλάνου.

Την Παρασκευή η τράπεζα ανακοίνωσε πως τα κέρδη για ο β' τρίμηνο του 2023 έφτασαν τα 383,3 εκατ. ευρώ έναντι 30,5 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο του 2022, ενώ οι αναλυτές της Citi ανέμεναν κέρδη στα 218 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το MarketWatch.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους -αυτά που κερδίζουν οι τράπεζες από τα δάνεια μείον αυτά που πληρώνουν στους καταθέτες- εκτινάχθηκαν στα 578,3 εκατ. ευρώ από 336,3 εκατ. ευρώ, 12% πάνω από τις εκτιμήσεις.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η τράπεζα αναμένει καθαρά έσοδα από τόκους άνω των 2,1 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων άνω του 1 δισ. ευρώ, πάνω από τις εκτιμήσεις για 2 δισ. ευρώ και 850 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ακόμα, η Monte dei Paschi έθεσε την Παρασκευή στόχους για τη μείωση των χρηματοδοτούμενων εκπομπών μέχρι το τέλος της δεκαετίας στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, του σιδήρου και του χάλυβα και του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανησυχίες για τον πληθωρισμό στις ευρωαγορές - Μεγάλη πτώση για την Siemens Energy

ΗΠΑ: Επίσημα το αίτημα χρεοκοπίας από την εταιρεία φορτηγών Yellow

gazzetta
gazzetta reader insider insider