Από ντελίβερι και «ψίχουλα», στα 17 εκατ. ευρώ: «Μην τα παρατάτε»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από ντελίβερι και «ψίχουλα», στα 17 εκατ. ευρώ: «Μην τα παρατάτε»
«Ως επιχειρηματίας πρέπει να έχεις αυτή την επιμονή για να συνεχίσεις. Θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις. Το θέμα είναι να έχεις τη δύναμη για να ξεπεράσεις τα εμπόδια»

Για το εντελώς διαφορετικό τοπίο που επικρατούσε στον κόσμο του επιχειρείν πριν από μια δεκαετία, μίλησε ο 36χρονος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fresh Diet, Ζάλμι Ντάτσμαν, που άρχισε την εταιρία του με... 500 δολάρια (453 ευρώ)!

«Ξεκίνησα την επιχείρηση πριν από 10 χρόνια, κυριολεκτικά έξω από το διαμέρισμά μου. Σχεδόν δεν ήξερα τι έκανα, μπήκα στο Google, βεβαιώθηκα ότι κανείς άλλος δεν είχε αντίστοιχο εγχείρημα με το δικό μου εδώ στη Νότια Φλόριντα και έβαλα μπρος τα σχέδιά μου», δήλωσε ο CEO σε συνέντευξή του στο CNBC.

Η Fresh Diet, προσφέρει προγράμματα υγιεινών και διαιτητικών γευμάτων, έχοντας ενισχύσει σημαντικά τις δραστηριότητες και την παραγωγικότητά της από τότε, ενώ τα έσοδά της έφτασαν τα 18 εκατομμύρια δολάρια το 2022 (16,32 εκατ. ευρώ). Για τους ανθρώπους που φιλοδοξούν να γίνουν επιχειρηματίες, ο 36χρονος προτείνει να αναλάβουν δράση αμέσως. «Δράστε τώρα. Πολλοί άνθρωποι έχουν ιδέες. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να δράσουμε ουσιαστικά, ορμώμενοι από αυτές» διαμηνύει χαρακτηριστικά.

«Ξεκίνησα την επιχείρησή μου με κυριολεκτικά 500 δολάρια στην πιστωτική μου κάρτα, δεν έλαβα κανένα εξωτερικό κεφάλαιο έως ότου πήρα ένα μικρό δάνειο για περίπου δύο χρόνια ώστε να κάνω μια εξαγορά» τόνισε, προσθέτοντας πως ενώ πολλοί επιχειρηματίες διστάζουν να εισέλθουν σε πιο «μεγάλες» αγορές, ο ανταγωνισμός βοήθησε τη Fresh Diet να καλύψει ένα κενό που υπήρχε και να εδραιώσει τη θέση της.

«Καθώς μεγάλωνε η Fresh Diet, συνειδητοποίησα ότι ακόμη και οι παίκτες στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες ήταν πολύ μικροί και κανείς δεν δραστηριοποιούνταν επιθετικά σε εθνικό επίπεδο. Έτσι, μέσα στους πρώτους 12 μήνες, αποφάσισα ότι ήθελα πραγματικά να παίξω ενεργό ρόλο επί όλου του αμερικανικού εδάφους, αντί να εστιάζω μόνο στη Νότια Φλόριντα. Έπρεπε να επεκταθώ γρήγορα» επισημαίνει, συμπληρώνοντας ότι η επιχειρηματική πορεία δεν είναι εύκολη.

Μετά από τρεις μήνες που εργαζόταν όλη μέρα και έκανε παραδόσεις τη νύχτα, βίωσε την απογοήτευση του να είναι ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης. «Κάλεσα τη γυναίκα μου και είπα: "Δεν μπορώ να το κάνω άλλο. Δεν έχω κοιμηθεί. Είναι πολύ δύσκολο" και εκείνη μου απάντησε πως: "Πάντα τα παρατάς. Ποτέ δεν πας τίποτα μέχρι τέλους". Εκείνη τη στιγμή, ήξερα ότι η αντίληψή μου έπρεπε να αλλάξει» υποστήριξε.

«Ως επιχειρηματίας πρέπει να έχεις αυτή την επιμονή για να συνεχίσεις. Θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις. Το θέμα είναι να έχεις τη δύναμη για να ξεπεράσεις τα εμπόδια» σημειώνει, αναφέροντας πως η επιτυχία πηγάζει από το πάθος για τη δουλειά που κάνεις. Ως Διευθύνων Σύμβουλος εταιρίας τροφίμων, προτείνει και σε άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προσαρμοστούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τις τάσεις της αγοράς.

«Από νωρίς επικεντρωθήκαμε στην τεχνολογία κα μας επέτρεψε να επεκταθούμε σε εθνικό επίπεδο πολύ, πολύ εύκολα. Πραγματικά βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τις τάσεις που υπάρχουν, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που είναι ολοκαίνουργιοι και δεν τους γνωρίζουν πολλοί. Τότε θα μπορέσετε πραγματικά να επωφεληθείτε πολύ περισσότερο» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από το «είσαι άνεργος» στα 8,4 δισ. ευρώ - Ο CEO της Airbnb διέψευσε τη μητέρα του

«Τώρα βγάζω 220.000 ευρώ τον μήνα»: 30χρονος «εκδικήθηκε» 15 σχολές Ιατρικής

Κομμωτής σκύλων έβγαλε 1,2 εκατ. ευρώ το 2022: «Είναι όνειρο ζωής»

gazzetta
gazzetta reader insider insider