Ryanair: «Νίκησε» τις προβλέψεις για τα κέρδη α' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ryanair: «Νίκησε» τις προβλέψεις για τα κέρδη α' τριμήνου
Η ισχυρή ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές ενίσχυσε τους ισολογισμούς των αεροπορικών εταιρειών φέτος μετά από μια περίοδο περιορισμένων ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

κέρδη του πρώτου τριμήνου της Ryanair ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την αεροπορική εταιρία να προειδοποιεί ταυτόχρονα πως οι καθυστερήσεις στα νέα αεροσκάφη της Boeing θα επηρεάσουν την κυκλοφορία το επόμενο έτος.

Η κορυφαία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη ανακοίνωσε κέρδη μετά από φόρους 663 εκατ. ευρώ, επικρατώντας των προβλέψεων των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για 648 εκατ. ευρώ. Ο συντελεστής φορτίου, δηλαδή το ποσοστό των θέσεων που πληρώνονται σε ένα αεροσκάφος, αυξήθηκε κατά 95% φέτος, ενώ οι συνολικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 40%, στα 3,65 δισεκατομμύρια ευρώ, υπογράμμισε η Ryanair.

Ταυτόχρονα, η αεροπορική μείωσε την πρόβλεψη για την επιβατική κίνηση ολόκληρου του έτους σε περίπου 183,5 εκατομμύρια επιβάτες, από εκτίμηση για 185 εκατομμύρια, επικαλούμενη καθυστερήσεις παράδοσης αεροσκαφών από τη Boeing, τον μοναδικό προμηθευτή της, προσθέτοντας πως μπορεί να χρειαστεί να «τονώσει τη ζήτηση εισιτηρίων» για να γεμίσει τις θέσεις αυτό το χειμώνα, καθώς οι επιβάτες είναι αντιμέτωποι με το υψηλότερο κόστος ζωής.

«Θέλουμε να γεμίσουμε τα αεροπλάνα και οι χρεώσεις και οι τιμές μας θα κινηθούν αναλόγως για να γίνει αυτό», διεμήνυσε ο οικονομικός διευθυντής, Νιλ Σόραχαν σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Είναι πολύ νωρίς σε αυτό το στάδιο για να πούμε πού θα φτάσουν τα ναύλα» πρόσθεσε σύμφωνα με τo Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ «καλεί» Αγγελική Νικολούλη - Τα «ντοκουμέντα» για τις φωτιές και οι fake εκπτώσεις

Η Aston Martin V8 του Τζέιμς Μποντ από το «Living Daylights» ψάχνει νέο 007

Καύσωνας και στα επιτόκια - Αίσχη με εικονικά νομίσματα - Χρειάζεται «τρέξιμο» για την ασφάλεια των γεφυρών

gazzetta
gazzetta reader insider insider