EasyJet: Κέρδη ρεκόρ γ' τριμήνου καθώς ανακάμπτει η ταξιδιωτική ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EasyJet: Κέρδη ρεκόρ γ' τριμήνου καθώς ανακάμπτει η ταξιδιωτική ζήτηση
Ωστόσο, ο CEO της EasyJet, Johan Lundgren, προειδοποίησε για τον πιθανό αντίκτυπο της περιορισμένης διαθεσιμότητας εναέριου χώρου και των απεργιών του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Κέρδη προ φόρων σε επίπεδα ρεκόρ ανακοίνωσε η βρετανική EasyJet, ύψους 203 εκατομμυρίων λιρών ή 262,5 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, λόγω της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της ζήτησης για καλοκαιρινά ταξίδια και του περιορισμού της αναστάτωσης από τις συνεχιζόμενες απεργίες.

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη πρόκειται να ανακοινώσουν ισχυρά κέρδη αυτό το τρίμηνο, καθώς η ζήτηση ταξιδιών μετά την πανδημία συνεχίζει να οδηγεί τις κρατήσεις σε ολόκληρη την ήπειρο σε παρόμοια επίπεδα με το 2019, με την ανάπτυξη να αναμένεται να συνεχιστεί και τον χειμώνα.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι αναμένει επίσης να ανακοινώσει κέρδη ρεκόρ προ φόρων για το τέταρτο τρίμηνό της, την περίοδο Ιουλίου έως Σεπτεμβρίου, καθώς το κόστος ανά θέση έπεσε ραγδαία με τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου.

Οι αποδόσεις των εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 22% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, ο CEO της EasyJet, Johan Lundgren, προειδοποίησε για τον πιθανό αντίκτυπο της περιορισμένης διαθεσιμότητας εναέριου χώρου και των απεργιών του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

«Είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι στον μετριασμό των επιπτώσεων του απαιτητικού εξωτερικού περιβάλλοντος στους πελάτες μας και να τους μεταφέρουμε στις διακοπές τους όπως αξίζουν», ανέφερε σε δήλωσή του.
Προσέθεσε ότι μέχρι στιγμής οι απεργίες δεν έχουν προκαλέσει μεγάλες αναταραχές.

«Καθώς μιλάμε σε καθημερινή βάση, η κατάσταση είναι σταθερή, επομένως είναι δύσκολο να πούμε τι θα ακολουθήσει. Συνήθως οφείλεται σε καθυστερήσεις και όχι σε ακυρώσεις στα ευρωπαϊκά δίκτυα», είπε σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το Reuters.

Ο συνεχιζόμενος καύσωνας στην Ευρώπη δεν έχει επηρεάσει ούτε αποθάρρυνε τους ταξιδιώτες από το να κάνουν τις διακοπές τους, πρόσθεσε.

Οι αισιόδοξες προοπτικές της αεροπορικής εταιρείας οδηγούνται περαιτέρω από ισχυρές προβλέψεις για το χειμώνα, με τις κρατήσεις να αυξάνονται από έτος σε έτος και να προγραμματίζεται αύξηση χωρητικότητας άνω του 15% τον Δεκέμβριο.

Οι διακοπές μέσω EasyJet είχαν επίσης κρατήσεις υπερδιπλασιασμένες από έτος σε έτος για το χειμώνα.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε καλό momentum καθώς προχωράμε στο τέταρτο τρίμηνο όπου θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες από 160.000 πτήσεις και αναμένουμε να προσφέρουμε άλλη μια απόδοση ρεκόρ σε κέρδος προ φόρων», δήλωσε ο Lundgren.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TSMC: «Βουτιά» στα κέρδη β' τριμήνου για τον μεγαλύτερο παραγωγό τσιπ στον κόσμο

Pantelakis: Έχει ακόμη δρόμο το «ράλι» των ελληνικών τραπεζών - Νέες τιμές στόχοι - Ξεχωρίζει την Alpha Bank

Οικονομικό νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές για νοικοκυριά, νέους, δημοσίους υπαλλήλους, ιδιοκτήτες ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider