Θύματα κυβερνοεπίθεσης Deutsche Bank, Commerzbank και ING

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θύματα κυβερνοεπίθεσης Deutsche Bank, Commerzbank και ING
Στα «διάσημα» θύματα περιλαμβάνονται ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell και η British Airways, μαζί με τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες και πανεπιστήμια.

Deutsche Bank, Commerzbank και ING συγκαταλέγονται στη λίστα με τα τελευταία «θύματα» κυβερνοεπιθέσεων, καθώς ομάδα χάκερ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα πελατών εκμεταλλευόμενη κενό ασφαλείας στο εργαλείο μεταφοράς αρχείων, MOVEit.

Δεδομένα χιλιάδων πελατών με αιτήματα για αλλαγή λογαριασμών που είχαν μεταφερθεί σε εξωτερικό πάροχο δεδομένων, γνωστό ως Majorel, πέρασαν στην κατοχή των χάκερ σύμφωνα με το Bloomberg.

Στα χέρια των χάκερ βρέθηκαν τα ονόματα των πελατών και οι αριθμοί των λογαριασμών τους, σύμφωνα με την ΙNG, ενώ όλα τα τραπεζικά θύματα ξεκαθάρισαν πως το ελάττωμα στο λογισμικό έκτοτε επιδιορθώθηκε.

To τρωτό σημείο στο ευρέως διαδεδομένο λογισμικό μεταφοράς αρχείων MOVEit, εκμεταλλεύθηκε ομάδα χάκερ γνωστή ως Clop και είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή δεδομένων από δεκάδες οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Στα «διάσημα» θύματα περιλαμβάνονται ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell και η British Airways, μαζί με τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες και πανεπιστήμια, όπως καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Space Hellas εγκαθιστά υποδομές IoT στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Οι Ταλιμπάν «ψηφίζουν» Twitter έναντι του Threads - «Καλύτερος εγγυητής για την ελευθερία της έκφρασης»

Youth Pass: Ποιους αφορά η ενίσχυση των 150 ευρώ - Πότε καταβάλλεται

gazzetta
gazzetta reader insider insider