Reuters: Η Google εμπλέκεται στο σκάνδαλο PwC στην Αυστραλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η Google εμπλέκεται στο σκάνδαλο PwC στην Αυστραλία
Η PwC Αυστραλίας επεσήμανε ότι οι πελάτες της «δεν εμπλέκονται σε κάποιον λάθος χειρισμό και δεν χρησιμοποιήθηκε καμία εμπιστευτική πληροφορία, προκειμένου οι πελάτες να πληρώσουν λιγότερο φόρο».

Η PwC φέρεται να παρείχε στην Google απόρρητες πληροφορίες για την ημερομηνία θέσπισης ενός νέου φορολογικού νόμου από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το Reuters είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία συνδέεται άμεσα με αυτό το σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η PwC βρίσκεται υπό καθεστώς έρευνας, επειδή πριν από μερικά χρόνια ο Πίτερ Κόλινς, ένας πρώην συνεργάτης της που παρείχε στην κυβέρνηση της Αυστραλίας υπηρεσίες συμβουλευτικής για τους νόμους κατά της φοροαποφυγής, μοιράστηκε εμπιστευτικά σχέδια με συναδέλφους του. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για τη σύναψη συμφωνιών με πολυεθνικές εταιρείες.

Τον Αύγουστο 2015 συνάδελφος του Πίτερ Κόλινς έστειλε email σε υπάλληλο της Google, προκειμένου να επιβεβαιώσει την πιθανή ημερομηνία θέσπισης του συγκεκριμένου νόμου, σύμφωνα με μία από τις πηγές του Reuters. Όπως τονίζεται, παρόλο που η ημερομηνία θέσπισης του νόμου είχε ανακοινωθεί στα έγγραφα του προϋπολογισμού της κυβέρνησης τον Μάιο 2015, η επιβεβαίωση ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία ισχύει προήλθε από εμπιστευτικές κρατικές ενημερώσεις. Ωστόσο, ο πρώην συνεργάτης φέρεται να μην είπε στην Google ότι οι πληροφορίες ήταν εμπιστευτικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Η εφαρμογή Threads δεν θα κυκλοφορήσει στην ΕΕ «προς το παρόν»

JP Morgan για Βρετανία: Τα επιτόκια μπορεί να φθάσουν στο 7% - Κίνδυνος «απότομης προσγείωσης»

General Motors: Αύξηση 18,8% στις πωλήσεις οχημάτων το β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider