Αντιδρά η Google στους περιορισμούς του Έλον Μασκ: Πετάει τα μισά λινκς προς το Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιδρά η Google στους περιορισμούς του Έλον Μασκ: Πετάει τα μισά λινκς προς το Twitter
Ο Έλον Μασκ έβαλε περιορισμό στον ημερήσιο αριθμό των tweets που μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο, αφού χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Έλον Μασκ έβαλε περιορισμό στον ημερήσιο αριθμό των tweets που μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο, ενώ χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Με tweet το απόγευμα του Σαββάτου, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι οι επαληθευμένοι χρήστες περιορίζονται στην ανάγνωση 6.000 αναρτήσεων την ημέρα. Για τους μη επαληθευμένους λογαριασμούς, ο αριθμός μειώνεται δραστικά στις 600 αναρτήσεις την ημέρα. Οι νέοι μη επαληθευμένοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε 300 αναρτήσεις την ημέρα.

Ο Μασκ διευκρίνισε ότι η νέα αλλαγή είναι προσωρινή και τέθηκε σε εφαρμογή για να «αντιμετωπιστούν ακραία επίπεδα απόσπασης δεδομένων και χειραγώγησης του συστήματος».

Για τους επικριτές της κίνησης, συμπεριλαμβανομένων πολλών μακροχρόνιων χρηστών, πρόκειται για ακόμη μία αναστάτωση από όταν ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter στα τέλη του περασμένου έτους.

Νωρίτερα το Σάββατο πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι έβλεπαν το μήνυμα σφάλματος «Αδυναμία ανάκτησης tweets» καθώς προσπαθούσαν να δουν ή να δημοσιεύσουν αναρτήσεις. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν επίσης ότι είδαν μήνυμα περί υπέρβασης ορίων.

Αρκετές χιλιάδες χρήστες διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο για προβλήματα στον ιστότοπο Down Detector, συμπεριλαμβανομένων της αδυναμίας ανάκτησης tweets, της διαταραχής στα timelines και της εξαφάνισης followers.

Η Google αντέδρασε αφαιρώντας περισσότερους από τους μισούς συνδέσμους προς σελίδες του Twitter στα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής της, μετέδωσε ο ιστότοπος Search Engine Roundtable.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider