Έρχεται το αντίπαλον δέος του Twitter: Η Meta φέρνει τη Threads

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται το αντίπαλον δέος του Twitter: Η Meta φέρνει τη Threads
Περισσότεροι από 3 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούσαν καθημερινά τουλάχιστον μία από τις εφαρμογές της Meta - Facebook, Instagram και WhatsApp - το 1ο τρίμηνο του 2023.

«Μετά βαΐων και κλάδων» αναμένεται η υποδοχή του «αντιπάλου» του Twitter (που αποτέλεσε και μια από τις αφορμές για το ραντεβού για «ξύλο» μεταξύ Μασκ και Ζούκεμπεργκ) καθώς η Meta την Πέμπτη αναμένεται να κυκλοφορήσει την εφαρμογή Threads.

Με μια επίσκεψη στο App Store της Apple, μπορεί να δει κανείς το αντίπαλον δέος της Twitter, δηλαδή μια εφαρμογή που θα λειτουργεί στο πρότυπο των «τιτιβισμάτων» καθώς με αναρτήσεις που βασίζονται σε κείμενο και μπορούν να γίνουν like, να σχολιαστούν και να κοινοποιηθούν, σύμφωνα με screenshots που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας. Μάλιστα, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν follow τους λογαριασμούς που ήδη ακολουθούν στο Instagram και να διατηρούν το ίδιο όνομα χρήστη.

Με το λανσάρισμα, η Meta επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του Twitter, αφότου το ανέλαβε πέρυσι ο Έλον Μασκ, όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του Bloomberg. Μεταξύ των ζητημάτων που έχουν εξοργίσει τους χρήστες και τους ώθησαν να αναζητήσουν εναλλακτικές πλατφόρμες, είναι η χαλάρωση της πολιτικής του Twitter για τον έλεγχο του περιεχομένου και η απαίτηση μηνιαίας συνδρομής για να χαρακτηριστεί κάποιος ως αυθεντικός λογαριασμός ώστε να αποκτήσει το περίφημο μπλε «τικ».

Οι υφιστάμενοι αντίπαλοι του Twitter, όπως τα Mastodon και Bluesky, είναι πιο εκκολαπτόμενοι και δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει τα δίκτυά τους ώστε να προσφέρουν στο κοινό βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Το Threads περιγράφεται ως πλατφόρμα «όπου οι κοινότητες συγκεντρώνονται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα, μέχρι το τι θα γίνει αύριο». Περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούσαν καθημερινά τουλάχιστον μία από τις εφαρμογές της Meta - Facebook, Instagram και WhatsApp - το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με φόντο τις 1.300 μονάδες εν μέσω απουσίας της Wall Street

Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν 2 UAVs κοντά στη Μόσχα, άλλο ένα στην Καλούγκα - Κατηγορίες ενάντια στο Κίεβο

Δομική Κρήτης: Η Optima Bank ενέκρινε την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider