Στον πρώην CEO της Google το «ορφανό» superyacht Alfa Nero για 67,6 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον πρώην CEO της Google το «ορφανό» superyacht Alfa Nero για 67,6 εκατ. δολάρια
Ο δισεκατομμυριούχος «κέρδισε τη δημοπρασία με μια πλήρως διαφανή διαδικασία», αγοράζοντας το πλοίο 267 ποδιών με μια πισίνα που μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο.

Ο πρώην CEO της Google, Έρικ Σμιτ, αγόρασε το σούπερ γιοτ Alfa Nero, το οποίο εγκατελήφθη στην Αντίγκουα τον Μάρτιο του 2022 μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία για για 67,6 εκατ. δολάρια.

Ο δισεκατομμυριούχος «κέρδισε τη δημοπρασία με μια πλήρως διαφανή διαδικασία», αγοράζοντας το πλοίο σύμφωνα με τον σερ Ρόναλντ Σάντερς, πρεσβευτή της Αντίγκουα στις ΗΠΑ. Το σκάφος μήκους 267 ποδιών με μια πισίνα που μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο, εγκαταλείφθηκε στο λιμάνι Falmouth της Αντίγκουα, αφού το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αντρέι Γκούριεφ που φέρεται να αγόρασε το Alfa Nero το 2014 για 120 εκατομμύρια δολάρια.

Από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει κυρώσεις σε πολλούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Μόσχας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν σε λιμάνια ανά τον κόσμο πάνω από 20 superyachts αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Σμιτ, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Google για περίπου μια δεκαετία, έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για 3 δισ. δολάρια πουλάει τις μετοχές του στους Σάρλοτ Χόρνετς ο Τζόρνταν

Στο «σφυρί» για 50 εκατ. ευρώ η βίλα του Γουόρθινγκτον στη Μύκονο

Παράτησε τη σχολή και παίζει μουσική σε γάμους: «Βγάζω 225.000 ευρώ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider