Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider μειώνει τα κόστη και τις δαπάνες κατά 269 εκατ.  δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider μειώνει τα κόστη και τις δαπάνες κατά 269 εκατ.  δολάρια
Η μετοχή της Embracer έφτασε να κερδίζει έως 4% στο σουηδικό χρηματιστήριο.

Η σουηδική εταιρεία gaming Embracer ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της μέσω μείωσης των δαπανών και των εξόδων, κίνηση που ανέβασε τη μετοχή της παραγωγού του Tomb Raider στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Σε σχετική ανακοίνωση της Embracer σημειώνεται πως τα κεφαλαιακά έξοδα θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 2,9 δισ. κορόνες (269 εκατ. δολάρια), ενώ τα ετήσια κόστη θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 10% ή κατά 800 εκατ. κορόνες.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Embracer έφτασε να κερδίζει έως 4% στο σουηδικό χρηματιστήριο.

Οι περικοπές περιλαμβάνουν «δαπάνες που σχετίζονται με εσωτερικά και εξωτερικά έργα ανάπτυξης παιχνιδιών και άλλα άυλα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και ενσώματα περιουσιακά στοιχεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Embracer.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία επανέλαβε τις προβλέψεις που είχε δώσει τον Μάιο για λειτουργικά κέρδη ολόκληρου του έτους μεταξύ 7 και 9 δισ. κορονών.

Τα κέρδη του ομίλου θα μπορούσαν να πληγούν από έκτακτα γεγονότα, όπως πιθανές αποζημιώσεις απόλυσης και διαγραφές που σχετίζονται με έργα ανάπτυξης παιχνιδιών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαγορά Activision: Η αμερικανική αρχή ανταγωνισμού ζητά την αναστολή του deal με τη Microsoft

gazzetta
gazzetta reader insider insider