Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider αναμένει πλήγμα έως και 2 δισ. δολαρίων από ακυρωθέν deal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider αναμένει πλήγμα έως και 2 δισ. δολαρίων από ακυρωθέν deal
Η μετοχή της Embracer έφτασε να πέφτει έως και 37% στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Στοκχόλμης.

Η σουηδική Embracer, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες gaming της Ευρώπης, «κούρεψε» σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις για τα κέρδη των επόμενων μηνών λόγω της ακύρωσης μιας εμπορικής συνεργασίας, που αναμένεται να αποφέρει πλήγμα έως και 2 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία, που έχει στους καταλόγους της -μεταξύ άλλων- τίτλους όπως το Tomb Raider, το Duke Nukem, το Middle Earth, ανακοίνωσε πως «η στρατηγική συνεργασία» που είχε προετοιμάσει για τα επόμενα 6 χρόνια δεν θα υλοποιηθεί καθώς ενημερώθηκε για «το αρνητικό αποτέλεσμα» με τον ανώνυμο επενδυτή το βράδυ της Τρίτης.

«Η απόφαση ήταν απρόσμενη για τη διοίκηση και το Δ.Σ. της Embracer» ανέφερε σε δήλωση του ο CEO της εταιρείας, Λαρς Βίνκερφορς.

Ως συνέπεια το ακυρωθέντος deal και των καθυστερήσεων σε άλλα gaming projects, η Embracer υποβάθμισε τον στόχο για κέρδη EBIT μέχρι το τέλος του 2024 μεταξύ των 7 και των 9 δισ. σουηδικών κορόνων (660 με 818 εκατ. δολάρια, έναντι του προηγούμενου guidance για κέρδη EBIT μεταξύ των 10,3 δισ. και των 13,6 δισ. κορόνων.

Για τη χρήση του δ' τριμήνου, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε πως κέρδη EBIT ανήλθαν σε 915 εκατ. κορόνες και πως οι οργανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 4%.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η μετοχή της Embracer έφτασε να πέφτει έως και 37% στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Στοκχόλμης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider