Space Hellas: Αισιοδοξία και πλάνα περαιτέρω ανάπτυξης για το 2023

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Space Hellas: Αισιοδοξία και πλάνα περαιτέρω ανάπτυξης για το 2023
Τα σχέδια για το 2023 και η ανάπτυξη του δικτύου των Space Hubs.

Σε περαιτέρω διεύρυνση των μεγεθών της, μέσω οργανικής ανάπτυξης αλλά και μέσω εξαγορών, προσβλέπει η Space Hellas παρά τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην αγορά, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μερτζάνης κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων. Στο ίδιο πλαίσιο επεσήμανε ότι, μέχρι σήμερα, η εταιρεία αναπτύσσεται δυναμικά, αναλαμβάνοντας έργα τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, γεγονός που επισφραγίζεται και από τα μεγέθη της.

Ανεκτέλεστο στα 150 εκατ. ευρώ

«Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό που πραγματοποιείται στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μερτζάνης, τονίζοντας ότι παρά τις υφιστάμενες προκλήσεις, όπως ο πληθωρισμός και τα αυξημένα κόστη, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά στον τομέα του ICT. Σύμφωνα με τον κ. Μερτζάνη το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων της Space φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ (από 100 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι) και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω χάρη στα δημόσια έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάπτυξης και το νέο ΕΣΠΑ. Επιδίωξη για την συνέχεια είναι η εν λόγω σταθερή πορεία ανάπτυξης να συνεχιστεί και η Space να παραμείνει κερδοφόρα, γεγονός που θα προκύψει τόσο από οργανική ανάπτυξη όσο και μέσω νέων εξαγορών. Κοιτάμε πάντα νέες ευκαιρίες που θα συμβάλλουν στο να διατηρήσουμε την καλή πορεία μας, επεσήμανε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα βήματα θα είναι προσεκτικά και δεν θα περιλαμβάνουν άλματα.

Από άποψη επενδύσεων, επισημάνθηκε ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε στάδιο ωριμότητας, και παρότι έχουν συμβάλλει στην αύξηση του τζίρου αναμένεται να αποδώσουν περισσότερο σε βάθος χρόνου. Να θυμίσουμε ότι οι επενδύσεις την προηγούμενη τριετία έφτασαν τα 29,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα16,2 εκατ. κατευθύνθηκαν σε εξαγορές άλλων εταιρειών και τα 9,5 εκατ. σε εξοπλισμό και λογισμικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη χρονιά αποτέλεσε το 6ο συνεχόμενο έτος όπου η Space Hellas σημείωσε ρεκόρ κύκλου εργασιών, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να φτάνει τα € 128,6 εκ., αυξημένος κατά 24,45% έναντι του 2021, όπου ήταν € 103,3 εκ. Αντίστοιχα τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 22,6 εκατ. ευρώ το 2022, έναντι 20,5 εκατ. ευρώ το 2021 ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 10,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, έναντι € 9,5 εκ. το 2021, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 14,44%.

Για την φετινή χρονιά οι εκτιμήσεις είναι θετικές, χάρη στα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να θυμίσουμε ότι ειδικά την φετινή χρονιά, η Singular Logic η οποία αποτελεί θυγατρική και της Space Hellas, θα τρέξει δύο εκλογικές διαδικασίες - η αξία της σχετικής σύμβασης των εκλογών της 21ης Μαΐου ανήλθε στα 4,6 εκατ. ευρώ (5,7 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ). Επιπλέον, η Space Hellas συμμετέχει σε υποέργα του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, στο έργο του G-Cloud, σε σχετικά πρότζεκτ που αφορούν την ψηφιοποίηση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας και Παιδείας.

Ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων Space Hub

Τα σχέδια της τρέχουσας χρονιάς περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την περαιτέρω ανάπτυξη των Space Ηubs, τα οποία ξεκίνησαν το 2022 και λειτουργούν ήδη σε 9 πόλεις της περιφέρειας (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Βέροια, Λάρισα, Καρδίτσα, Κιλκίας, Ξάνθη, Κομοτηνή και Κοζάνη). Πρόκειται για ένα δίκτυο καταστημάτων, τα οποία διατηρούν συνεργάτες της Space και προσφέρουν ένα διευρυμένο μείγμα υπηρεσιών και προϊόντων τηλεφωνίας και ενέργειας, σε επαγγελματίες πελάτες.

Τα εν λόγω καταστήματα απευθύνονται κυρίως σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι θετική, με αποτέλεσμα η εταιρεία να απεργάζεται ήδη σχέδια επέκτασής του δικτύου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Space Hellas: Πρόταση στη ΓΣ για καταβολή μερίσματος 0,1314 ευρώ ανά μετοχή

Space Hellas: Ο Δημοσθένης Νικολόπουλος στη θέση του Γενικού Διευθυντή Προϊοντικών Λύσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider