Έλον Μασκ και η «δίκη του dogecoin»: Για ποιους λόγους δέχτηκε ομαδική μήνυση από επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ και η «δίκη του dogecoin»: Για ποιους λόγους δέχτηκε ομαδική μήνυση από επενδυτές
Oμαδική μήνυση κατά του Έλον Μασκ κατέθεσαν επενδυτές κατηγορώντας τον  CEO της Tesla για trading βάσει εμπιστευτικών πληροφοριών, για τη χειραγώγηση του κρυπτονομίσματος dogecoin, κοστίζοντάς τους δισεκατομμύρια δολάρια.

Oμαδική μήνυση κατά του Έλον Μασκ κατέθεσαν επενδυτές κατηγορώντας τον CEO της Tesla για trading βάσει εμπιστευτικών πληροφοριών, για τη χειραγώγηση του κρυπτονομίσματος dogecoin, κοστίζοντάς τους δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το CNBC, σε μια κατάθεση το βράδυ της Τετάρτης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι επενδυτές είπαν ότι ο Μασκ χρησιμοποίησε αναρτήσεις στο Twitter, πλήρωσε διαδικτυακούς παράγοντες επιρροής, την εμφάνισή του το 2021 στο «Saturday Night Live» του NBC και άλλα «διαφημιστικά τρικ» για να συναλλάσσεται επικερδώς σε βάρος τους μέσω πολλών πορτοφολιών dogecoin που ο ίδιος ή η Tesla ελέγχουν.

Επιπλέον, ανέφεραν την περίπτωση που ο Μασκ πούλησε περίπου 124 εκατομμύρια δολάρια dogecoin τον Απρίλιο, αφού αντικατέστησε το λογότυπο του μπλε πουλιού του Twitter με το σκύλο Shiba Inu του dogecoin, οδηγώντας σε άλμα 30% στην τιμή του dogecoin.

H αθέμιτη πρακτική επέτρεψε στον Μασκ να εξαπατήσει τους επενδυτές, να προωθήσει τον εαυτό του και τις εταιρείες του, ανέφερε η κατάθεση.

Οι επενδυτές έχουν κατηγορήσει τον Μασκ, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ότι σκόπιμα ανέβασε την τιμή του dogecoin περισσότερο από 36.000% σε διάστημα δύο ετών και στη συνέχεια το άφησε να καταρρεύσει.

Περιέλαβαν τις τελευταίες κατηγορίες τους σε μια προτεινόμενη τρίτη τροποποιημένη καταγγελία, σε μια δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Μασκ και η Tesla είχαν ζητήσει τον Μάρτιο την απόρριψη της δεύτερης τροποποιημένης καταγγελίας, αποκαλώντας την «φανταχτερό έργο μυθοπλασίας» και στις 26 Μαΐου δήλωσαν ότι μια άλλη τροπολογία ήταν αδικαιολόγητη.

Σε διάταγμα της Τετάρτης, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Άλβιν Χέλερσταϊν είπε ότι «πιθανότατα» θα επέτρεπε την τρίτη τροποποιημένη καταγγελία.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Ξανά στη κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο

Netflix: «Μπλόκο» στις αμοιβές των στελεχών από τους μετόχους λόγω της απεργίας των σεναριογράφων

Lamda - Ελληνικό: Υψηλό ενδιαφέρον για κατοικίες, «ανοιχτή» η αναθεώρηση τιμών – Οι εισπράξεις, η θωράκιση, τα δάνεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider