Το ελιξίριο της νεότητας: Δίνει 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να ξαναγίνει 18 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ελιξίριο της νεότητας: Δίνει 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να ξαναγίνει 18 ετών
Ο επιχειρηματίας μείωσε τη βιολογική του ηλικία κατά τουλάχιστον 5 έτη. Έχει καρδιά 37χρονου και πνεύμονες νεαρού ενήλικα. «Δεν με νοιάζει που με λένε παρανοϊκό και διαταραγμένο».

Ο Μπράιαν Τζόνσον δεν θέλει απλώς να αισθάνεται σαν 18χρονος, αλλά αναζητά το ελιξίριο της νεότητας καθώς θέλει το σώμα του να αποκτήσει τις λειτουργίες και τη συμπεριφορά που έχει το αντίστοιχο ενός ανθρώπου που ενηλικιώθηκε.

Προς επίτευξη των στόχων του, ο εκατομμυριούχος έχει επιστρατεύσει περισσότερους από 30 γιατρούς και άλλους ειδικούς σε θέματα υγείας για να παρακολουθούν κάθε σωματική του λειτουργία. Προς το παρόν, ο 45χρονος έχει ξοδέψει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το προσωπικό του «στοίχημα» που το ονόμασε «Project Blueprint».

Mιλώντας στο Bloomberg, ο entrepreneur αποκάλυψε πως επιζητά να έχει «τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, τους τένοντες, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά, την ουροδόχο κύστη, το πέος και το ορθό ενός 18χρονου». Για να το πετύχει αυτό, ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή η οποία δεν ξεπερνά τις 1.977 θερμίδες, γυμνάζεται καθημερινά και έχει μια σταθερή ρουτίνα ύπνου. Επίσης, παίρνει κάθε ημέρα 24 συμπληρώματα και φάρμακα, ενώ υποβάλλεται σε μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους, αιματολογικές εξετάσεις και κολονοσκοπήσεις.

Παρόλο που ο εξαιρετικά υγιεινός και πειθαρχημένος τρόπος ζωής του Τζόνσον έχει αποφέρει κάπως αναμενόμενα αποτελέσματα, ο γενετιστής Όλιβερ Ζόλμαν, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που παρακολουθεί την πρόοδο του επενδυτή στην τεχνολογία, δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμη αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η ομάδα του εξετάζει διάφορα ζητήματα, όπως και την χρήση πειραματικών γονιδιακών θεραπειών.

«Το σώμα προσφέρει συγκεκριμένες δραστηριότητες στην ηλικία των 18» τονίζει ο Τζόνσον και προσθέτει πως δεν τον απασχολεί πως έχει χαρακτηριστεί «παρανοϊκός» και «διαταραγμένος» για την εμμονή του. «Αυτές οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες, τις αποδέχομαι», απαντά για την αρνητική κριτική που έχει λάβει μέχρι στιγμής.

«Συνεργάζομαι με αθλητές και διασημότητες του Χόλιγουντ όμως κανείς δεν είναι τόσο "πιεστικός" με το ζήτημα όσο ο Μπράιαν», αποκάλυψε ο Τζεφ Τολ, ένας παθολόγος στην ομάδα του Τζόνσον. Πάντως, ήδη ο επενδυτής είναι αρκετά πιο υγιής από τους περισσότερους 45χρονους: Το σωματικό του λίπος κυμαίνεται μεταξύ 5% και 6%, με αποτέλεσμα μέσα από την εκγύμναση του σώματός του, οι μύες και τις φλέβες του να είναι ιδιαιτέρως ευδιάκριτες. Οι γιατροί του δήλωσαν ότι ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας λογισμικού μείωσε τη βιολογική του ηλικία κατά τουλάχιστον πέντε χρόνια και ότι έχει την καρδιά ενός 37χρονου και τους πνεύμονες ενός νεαρού ενήλικα. «Αυτό που κάνω μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά προσπαθώ να αποδείξω ότι η φθορά δεν είναι αναπόφευκτη» ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας.

Στο μυαλό του Τζόνσον, ωστόσο, η επιτυχία είναι ήδη κοντά. Αξίζει να σημειωθεί πως στα 30 του, δημιούργησε μια εταιρεία πληρωμών που ονομάζεται Braintree Payment Solutions, η οποία έκανε τεράστια επιτυχία, αλλά οι πολλές ώρες εργασίας και το άγχος είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει υπέρβαρος και να πέσει σε βαθιά κατάθλιψη, φλερτάροντας μάλιστα με τα όρια της αυτοκτονίας. Τελικά, πούλησε την επιχείρησή του στην EBay το 2013 για 800 εκατομμύρια δολάρια και έκτοτε ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι για να τελειοποιήσει τον εαυτό του. Θέλησε να μάθει περισσότερα για τη βιολογία και ίδρυσε μια εταιρεία με επίκεντρο τη βιοτεχνολογία που ονομάζεται OS Fund και στη συνέχεια, το 2016, μια εταιρεία που ονομάζεται Kernel, η οποία κατασκευάζει κράνη που αναλύουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου ώστε να πληροφορηθεί περισσότερα για τις εσωτερικές λειτουργίες του εγκεφάλου.

Η διαδικασία που ακολουθεί δεν είναι η συνηθισμένη χολιγουντιανή «συνταγή» για νεότερη εμφάνιση, καθώς μετά από μια σειρά ενέσεων κατασκεύασε ένα «λιπαρό επίπεδο» στο πρόσωπό του που θα γεννήσει, νεανικά λιποκύτταρα. «Θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να οικοδομηθεί, αλλά στη συνέχεια, καθώς αναγεννιέμαι, θα δημιουργήσει πραγματικά λίπος από μόνο του. Αν κάνω μαγνητική τομογραφία ή πολυφασματική απεικόνιση, τότε ελπίζω ότι θα δείξει ότι είμαι πάλι πανομοιότυπος με έναν 18χρονο» σημειώνει. «Αν λες ότι θέλεις να ζήσεις για πάντα ή να νικήσεις τη γήρανση, αυτό είναι κακό δυστυχώς - καθώς στη φάση που είμαστε τώρα είναι αποκλειστικά ένα "χόμπι" για πλούσιους ανθρώπους» τόνισε καταληκτικά.

Παίρνει αίμα από τον γιο του για να γίνει νεότερος

Το νέο στοιχείο σχετικά με την διαδικασία που ακολουθεί ο μεγιστάνας προγραμματιστής είναι πως «επιστράτευσε» τον 17χρονο γιο του, Ταλμάτζ, για να παρέχει μεταγγίσεις αίματος, όπως ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα. Σε μια κλινική κοντά στο Ντάλας τον περασμένο μήνα, ο Μπράιαν Τζόνσον, ο 70χρονος πατέρας του και ο Ταλμάτζ εμφανίστηκαν για μια πολύωρη, τριγενή θεραπεία ανταλλαγής αίματος, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ο πάμπλουτος προγραμματιστής συνήθως λαμβάνει πλάσμα από έναν ανώνυμο δωρητή, αλλά αυτή τη φορά ο Ταλμάτζ παρείχε ένα λίτρο από το αίμα του, το οποίο μετατράπηκε σε μια παρτίδα υγρού πλάσματος και μια άλλη από ερυθρά, λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

Στη συνέχεια, ο 45χρονος υποβλήθηκε στην ίδια διαδικασία με τον Ταλμάτζ αλλά με μια βασική διαφορά: Αφού αποστραγγιστεί το δικό του αίμα, το πλάσμα του 17χρονου διοχετεύεται στις φλέβες του Τζόνσον, ο οποίος εξέταζε τους μέχρι τώρα ανώνυμους δωρητές γνωστούς ως «blood boys» («τα αγόρια για το αίμα») για να διασφαλίσει ότι λάμβανε αίμα από άτομο με ιδανικό δείκτη μάζας σώματος που ζούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ήταν απαλλαγμένο από ασθένειες.

Η θεραπευτική ανταλλαγή πλάσματος και η πλασμαφαίρεση είναι αποτελεσματικές μέθοδοι εξωσωματικής αποτοξίνωσης και οι αναγνωρισμένες μέθοδοι θεραπείας ασθενειών που σχετίζονται με την τοξίνη. Η χρήση του πλάσματος ως τεχνική αντιγήρανσης τράβηξε την προσοχή όταν οι επιστήμονες ένωσαν νεαρά και ηλικιωμένα ποντίκια, ώστε να μοιράζονται το ίδιο κυκλοφορικό σύστημα. Τα ηλικιωμένα τρωκτικά παρουσίασαν βελτιώσεις στη γνωστική τους λειτουργία, στο μεταβολισμό και στη δομή των οστών τους, ενώ τα νεότερα πειραματόζωα έδειξαν ότι η συχνή αιμοδοσία μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα δεδομένα με βάση τον άνθρωπο, αφήνοντας πολλούς ερευνητές να θεωρούν τις τεχνικές ανταλλαγής πλάσματος για τη μακροζωία ως ασαφείς. «Δεν έχουμε μάθει αρκετά για να υποδείξουμε ότι πρόκειται για μια βιώσιμη ανθρώπινη θεραπεία για οτιδήποτε», επεσήμανε ο Τσαρλς Μπρένερ, βιοχημικός στο City of Hope National Medical Center στο Λος Άντζελες. «Για μένα, είναι αηδιαστικό, χωρίς στοιχεία και σχετικά επικίνδυνο» συμπλήρωσε. Το πλάσμα πλάσματα αίματος χορηγείται παραδοσιακά σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν τραύμα, εγκαύματα, σοκ, σοβαρή ηπατική νόσο και ανεπάρκεια πήξης, μεταξύ άλλων καταστάσεων, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η κρίσιμη επιχειρηματική συμβουλή του Μαρκ Κιούμπαν: Εκεί βγαίνουν τα «χοντρά» λεφτά

«Τώρα βγάζω 220.000 ευρώ τον μήνα»: 30χρονος «εκδικήθηκε» 15 σχολές Ιατρικής

«Δουλεύω 4 ώρες την ημέρα και βγάζω 2 εκατ. ευρώ ετησίως»: H «λύτρωση» μίας 29χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider