H IBM στοχεύει να αντικαταστήσει σχεδόν 8.000 υπαλλήλους με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H IBM στοχεύει να αντικαταστήσει σχεδόν 8.000 υπαλλήλους με την Τεχνητή Νοημοσύνη
Την διακοπή των προσλήψεων για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα με στόχο την αντικατάσταση σχεδόν 8.000 θέσεων εργασίας από Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) προανήγγειλε ο CEO της IBM, Arvind Krishna.

Την διακοπή των προσλήψεων για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα με στόχο την αντικατάσταση σχεδόν 8.000 θέσεων εργασίας από Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) προανήγγειλε ο CEO της IBM, Arvind Krishna.

Σύμφωνα με το Reuters, o επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού ανέφερε πως οι προσλήψεις που αφορούν προσωπικό που δεν έχει άμεση επαφή με τους πελάτες της εταιρείας θα σταματήσουν ή θα επιβραδυνθούν, ενώ ανέφερε πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει πλήρως και εντός πέντε ετών όσες θέσεις εργασίας δεν απαιτούν την επαφή με τους πελάτες.

Η IBM δεν ήταν διαθέσιμη σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό, ωστόσο οι αναφορές του διευθύνοντος συμβούλου της IBM έρχονται σε μία χρονική στιγμή που η τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές που συνδέονται με αυτήν (όπως το ChatGPT της OpenAI που υποστηρίζεται από την Microsoft) είναι αρκετά υψηλά στην επικαιρότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kaspersky για ChatGPT: Θα βοηθήσουν τα AI chatbots στην καταπολέμηση της διαδικτυακής απάτης;

Microsoft και Google διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την τεχνητή νοημοσύνη

Google: Παραίτηση «βόμβα» του «νονού» της τεχνητής νοημοσύνης - «Τρομακτικοί οι κίνδυνοι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider