Blackstone: Σε συζητήσεις με περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ για τη χορήγηση δανείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Blackstone: Σε συζητήσεις με περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ για τη χορήγηση δανείων
Η Blackstone προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες όπως η American International Group.

Η Blackstone βρίσκεται σε συνομιλίες με περιφερειακές τράπεζες με στόχο τη συνεργασία στον τομέα της χορήγησης δανείων, εν μέσω της γενικευμένης αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο πρόεδρος της Blackstone, Τζον Γκρέι σε συνέντευξή του στους Financial Times επεσήμανε πως συζητά με τραπεζικά ιδρύματα που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 100 και 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς κατονομάζει τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με την πρόταση του Γκρέι, εταιρείες σαν τη δική του θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις τράπεζες να αποφορτίσουν μέρος του κινδύνου μετά την τιτλοποίηση ενός δανείου. «Καθώς οι περιφερειακές τράπεζες βίωσαν εκροές καταθέσεων, βλέπουμε ευκαιρίες σε πραγματικό χρόνο να συνεργαστούμε μαζί τους σε μεγάλη κλίμακα», εξήγησε.

Μεγάλα ονόματα, όπως η Apollo Global Management, η Ares Management, η Blackstone, και η KKR έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια με σκοπό την παροχή δανείων σε επιχειρήσεις (κυρίως) που δυσκολεύονται να βρουν τράπεζες πρόθυμες να το κάνουν.

Το 2022, μία ομάδα κάτω από τον συντονισμό του τμήματος private credit της Blackstone, χορήγησε δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρεις επενδυτικές εταιρείες που αγόρασαν την εταιρεία παραγωγής λογισμικού Zendesk.

Η κατάρρευση τεσσάρων περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ από τον Μάρτιο έχει πυροδοτήσει αναταραχή στον χρηματοπιστωτικό τομέα και έχει αυξήσει τις ανησυχίες για ξέσπασμα νέας κρίσης.

Η Blackstone προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες όπως η American International Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Honda: Πρόβλεψη για «άλμα» 19,1% στα λειτουργικά κέρδη το 2023

Alpha Bank: Ποιοι παράγοντες στήριξαν και θα στηρίξουν την ιδιωτική κατανάλωση εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων

Η κρυφή αξία του «case study» της Morgan Stanley για το Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider