Microsoft - Activision: Στις επόμενες μέρες η έγκριση της ΕΕ στο deal των 69 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft - Activision: Στις επόμενες μέρες η έγκριση της ΕΕ στο deal των 69 δισ. δολαρίων
Συμφωνία με την Nintendo και την αμερικανική Valve -την ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαμοιρασμού gaming, Stream- ώστε να μεταφέρει τον τίτλο Call of Duty της Activision στις πλατφόρμες τους όταν ολοκληρωθεί το deal. 

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ανάψουν πράσινο φως στο deal εξαγοράς της Activision από την Microsoft, το μεγαλύτερο στην ιστορία της αγοράς του gaming, αξίας 69 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η έγκριση της συμφωνίας από την ΕΕ αναμένεται να δοθεί στις 15 Μαΐου. Η Κομισιόν έχει θέσει ως ανώτατο όριο για τη γνωστοποίηση της απόφασης επί του deal την 22η Μαΐου.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν αναμένεται λίγες εβδομάδες αφότου οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας μπλόκαραν τη συμφωνία, εγείροντας ανησυχίες για το ότι μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό στην αγορά του cloud gaming.

Η Microsoft έχει συμφωνήσει με ανταγωνιστικές πλατφόρμες, όπως η Nvidia, η Boosteroid και η Unbitus, ώστε αυτές να μην εγείρουν διαφωνίες για το deal με την Activision.

Ακόμα, έχει έρθει σε συμφωνία με την Nintendo και την αμερικανική Valve -την ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαμοιρασμού gaming, Stream- ώστε να μεταφέρει τον τίτλο Call of Duty της Activision στις πλατφόρμες τους όταν ολοκληρωθεί το deal.

Σημειώνεται πως οι αρμόδιες αρχές της Ιαπωνίας έχουν εγκρίνει τη συμφωνία Microsoft - Activision, ενώ οι αρχές των ΗΠΑ κινούνται προς το μπλοκάρισμα του deal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: «Λάθος» η έγκριση στην απόφαση της Γερμανίας για κρατική βοήθεια δισεκατομμυρίων στη Lufthansa

gazzetta
gazzetta reader insider insider