Boeing: Παίρνει 4 δισ. δολάρια από την Avolon για την πώληση 40 αεροσκαφών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Παίρνει 4 δισ. δολάρια από την Avolon για την πώληση 40 αεροσκαφών
Τα νέα αεροσκάφη προγραμματίζεται να παραδοθούν από το 2027 έως το 2030 και θα αυξήσουν τον στόλο που διαχειρίζεται η εταιρεία στα 870 αεροσκάφη.

Η Avolon, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία leasing αεροσκαφών στον κόσμο, ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την Boeing για την παραγγελία 40 αεροσκαφών τύπου 737 Max με την αξία του deal να ξεπερνά τα 4 δισ. δολάρια σε τρέχουσες τιμές.

Σύμφωνα με το Reuters, η Avolon αναφέρει ότι τα νέα αεροσκάφη προγραμματίζεται να παραδοθούν από το 2027 έως το 2030 και θα αυξήσουν τον στόλο που διαχειρίζεται η εταιρεία στα 870 αεροσκάφη.

Η κίνηση «αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του αεροπορικού κλάδου. Παράλληλα, υποστηρίζει τους πελάτες των αεροπορικών που κοιτούν πέρα από την ισχυρή ανάκαμψη μετά από την πανδημία του κορονοϊού και προετοιμάζονται για περαιτέρω ανάπτυξη, μειώνοντας και τις εκπομπές άνθρακα» ανέφερε σε δήλωση του ο CEO της Avolon, Άντι Κρόνιν.

Σημειώνεται πως το deal έρχεται μετά από τα αποτελέσματα α' τριμήνου του 2023 που ανακοίνωσε η Boeing. Τα έσοδα της αμερικανικής κατασκευάστριας αεροσκαφών διαμορφώθηκαν σε 17,92 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 28% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 17,52 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η Boeing ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2023 θα αυξήσει την παραγωγή των δημοφιλών αεροσκαφών της 737 Max σε 38 τον μήνα, έναντι των 31 τον μήνα που παράγει μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unilever: Η αύξηση των τιμών έφερε άνοδο των εσόδων κοντά στα 15 δισ. ευρώ

Deutsche Bank: Τα υψηλά επιτόκια «τάισαν» τα κέρδη στο α' τρίμηνο - Απώλειες 5% στις καταθέσεις

Barclays: Καλύτερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο -Σε τροχιά επίτευξης στόχων για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider