Credit Suisse: Τα ομόλογα AT1 έφεραν απώλειες 30 εκατ. δολαρίων σε ιαπωνικό game developer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Τα ομόλογα AT1 έφεραν απώλειες 30 εκατ. δολαρίων σε ιαπωνικό game developer
Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόεδρος Keiko Erikawa έδωσε οδηγίες για την πώληση των ομολόγων, αλλά η εταιρεία δεν μπόρεσε να τα ξεφορτωθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρο το ποσό.

«Καπνός» έγιναν 4,1 δισ. γιεν ή 30 εκατ. δολάρια της ιαπωνικής εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Koei Tecmo Holdings καθώς τα ομόλογα της Credit Suisse τα οποία κατείχε κατέστησαν άχρηστα μετά την παραλίγο κατάρρευση της τράπεζας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόεδρος Keiko Erikawa έδωσε οδηγίες για την πώληση των ομολόγων, αλλά η εταιρεία δεν μπόρεσε να τα ξεφορτωθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρο το ποσό. Η Koei Tecmo έκλεισε με απώλεια το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο πλησιάζουν τις απώλειες των 18 δισ. δολαρίων από τα «επικίνδυνα» ομόλογα, γνωστά ως ΑΤ1, που μηδενίστηκαν όταν η ελβετική κυβέρνηση μεσολάβησε για της έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse από την UBS τον προηγούμενο μήνα. Περίπου 140 δισ. γιεν από τα ομόλογα είχαν πωληθεί στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Στην Ιαπωνία, ισχυροί πελάτες όπως η Mitsubishi UFJ Financial Group με τη Morgan Stanley έχασαν 95 δισ. γιεν στα ΑΤ1, ανέφερε το Bloomberg. Οι πελάτες της Mizuho Financial Group έχασαν περισσότερα από 4 δισ. γιεν, ενώ οι πελάτες της Daiwa Securities Group έχασαν λιγότερο από 1 δισ. γιεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: «Βουτιά» 52% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου

Nestle: Πάνω από τα 26 δισ. δολάρια τα έσοδα - «Τσίμπησε» τις τιμές κατά 9,8%

Νέος ΕΝΦΙΑ: Οι εκπτώσεις και οι δόσεις - Πώς θα βρείτε τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων - Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση

gazzetta
gazzetta reader insider insider