«Θα χάσετε τα χρήματά σας 100%»: Η σωτήρια συνήθεια πολυεκατομμυριούχου - Διαρκεί 1 ώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Θα χάσετε τα χρήματά σας 100%»: Η σωτήρια συνήθεια πολυεκατομμυριούχου - Διαρκεί 1 ώρα
«Οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη διαδικασία το πρωί και αφιερώνουν 60 λεπτά την ημέρα είναι πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά τους».

Η καθημερινή πρωινή συνήθεια του Κέβιν Ο'Λίρι ακούγεται απλή — αλλά για πολλούς δεν είναι, καθώς αφού ξυπνήσει γύρω στις 05:30 π.μ. και κάνει γυμναστική, θα αφιερώσει μία ώρα για να ενημερωθεί, αντλώντας ειδήσεις από παντός μορφής ΜΜΕ.

Ειδικότερα, ο «Mr Beautiful» διαβάζει αναλύσεις για τις τράπεζες ενώ παρακολουθεί εκπομπές από όλο τον κόσμο για να διασφαλίσει ότι είναι επαρκώς ενημερωμένος αναφορικά με τις εξελίξεις στις αγορές διεθνώς και τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας.

Κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζει ο Maple Man, είναι απαραίτητο για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων στη δουλειά - ενώ τον βοηθά να αποφύγει κοστοβόρα λάθη. «Πρέπει να επενδύσετε στην πληροφόρησή σας. Εάν παίρνετε αποφάσεις χωρίς να έχετε τις τρέχουσες πληροφορίες, σας εγγυώμαι 100% ότι θα χάσετε τα χρήματά σας» υπογραμμίζει.

«Ο τρόπος με τον οποίο παραμένετε επιτυχημένοι είναι μετατρέποντας τον εαυτό σας σε ένα καλό φίλτρο. Πρέπει να μπορείτε να κάνετε απόσταξη ανάμεσα σε αυτό που είναι πραγματικό και τι δεν είναι» υπογραμμίζει ο 68χρονος Καναδός, ο οποίος αποφεύγει άρθρα με «γελοίους και εξωφρενικούς τίτλους» κατά τη διάρκεια της καθημερινής πρωινής του ενημέρωσης, «όσο δελεαστικά κι αν ακούγονται».

Αντίθετα, ο επενδυτής και επιχειρηματίας με περιουσία 400 εκατ. δολαρίων επιλέγει τις πρωινές εκπομπές από την Ασία και την Ευρώπη, επειδή οι αγορές τους ανοίγουν νωρίτερα από τη Wall Street και «προαλείφουν» την τάση και τον ρυθμό που θα ακολουθηθεί μέσα στην ημέρα.

Δίνει επίσης προτεραιότητα σε τυχόν νέα άρθρα ακαδημαϊκής και επιστημονικής έρευνας ενώ ελέγχει ενδελεχώς κάθε είδηση που διαβάζει. Μάλιστα, παρακολουθεί τακτικά αποσπάσματα από εκπομπές του BBC το πρωί και τα συγκρίνει με τίτλους από άλλα ΜΜΕ ενώ απορρίπτει κάθε κείμενο που δεν υποστηρίζεται από πολλαπλές πηγές.

«Αρχίζετε να βλέπετε γενικά πέντε έως επτά sites ή κανάλια κάθε πρωί για όσα συμβαίνουν παγκοσμίως», σημειώνει ωστόσο αναγνωρίζει πως η επιλογή των ΜΜΕ που θα πρέπει να εμπιστεύεστε είναι δύσκολη. Μόλις τελειώσει την καθημερινή πρωινή του ρουτίνα, ξεκινά τη δουλειά και αποφεύγει την «βαβούρα» των μέσων ενημέρωσης τουλάχιστον έως τις 16:00 μ.μ.

«Οι άνθρωποι που κάνουν αυτή τη διαδικασία το πρωί και αφιερώνουν 60 λεπτά την ημέρα για να συλλέξουν τις πληροφορίες τους από διάφορες πηγές με μέθοδο και συνέπεια είναι πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά τους. Εάν αφήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καταληστεύουν τον χρόνο σας, θα γίνετε πολύ αναποτελεσματικά άτομα», προειδοποιεί η τηλεοπτική «περσόνα» του Dragon's Den και του Shark Tank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 221.000 ευρώ μηνιαίως με 4 ώρες δουλειάς» - 35χρονη μητέρα «έλαμψε» ως φωτογράφος

«Το 2021 έβγαλα 130 εκατ. ευρώ» - Το επιχειρηματικό success story μίας 36χρονης

«Βγάζω 37.000 ευρώ με 2 ώρες δουλειά τη μέρα» - Η λύση 30χρονης μετά την Amazon

gazzetta
gazzetta reader insider insider