Προσφορές στο δορυφορικό Internet του Έλον Μασκ και στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσφορές στο δορυφορικό Internet του Έλον Μασκ και στην Ελλάδα
starlink
Ενοικίαση με τον μήνα και χωρίς δεσμεύσεις.

Σε «προσφορές» χωρίς δεσμεύσεις προχωρά η Starlink, του Elon Musk, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τους λίγους μέχρι σήμερα συνδρομητές της στη χώρα μας.

Ειδικότερα η Starlink του Elon Musk, η οποία παρέχει δορυφορικό Internet μέσω συστοιχίας μικροδορυφόρων, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει και στην Ελλάδα τη δυνατότητα ενοικίασης του τερματικού εξοπλισμού χωρίς χρονικές δεσμεύσεις.

Πλέον οι ενδιαφερόμενοι, κυρίως αυτοί που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαθεσιμότητας δικτύου, μπορούν να αποκτήσουν τον εξοπλισμό με 50 ευρώ εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης και 15 ευρώ τον μήνα έναντι της αγοράς του με 300 ευρώ. Σημειωτέον ότι και η τιμή του εξοπλισμού για αγορά είναι σε έκπτωση, κοστίζοντας πλέον 300 ευρώ από 450 που ήταν αρχικά.

Πέραν του εξοπλισμού βέβαια, η τιμή για την υπηρεσία εξακολουθεί να κοστίζει 60 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή οι καταναλωτές θα πληρώνουν μηνιαίως 75 ευρώ για να συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω της συστοιχίας των μικροδορυφόρων του Musk.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίζεται, με την δυνατότητα ενοικίασης του εξοπλισμού, οι καταναλωτές μπορούν να διακόψουν ανά πάσα στιγμή τη σύνδεσή τους χωρίς δεσμεύσεις συμβολαίου.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι η εν λόγω δυνατότητα αφορά μόνο οικιακούς καταναλωτές οι οποίοι διαμένουν οπουδήποτε στην Ελλάδα εκτός από κάποια νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του Ιονίου ή το Καστελόριζο, όπου μέχρι στιγμής η υπηρεσία δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμη, σύμφωνα με τον χάρτη της Starlink.

Παρά την δυνατότητα ενοικίασης του εξοπλισμού, η τιμή των 75 ευρώ μηνιαίως δεν είναι ανταγωνιστική έναντι των λύσεων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, ειδικά μετά και τον «πόλεμο» τιμών που έχει ξεκινήσει χάρη στον οποίο προσφέρονται υψηλές ταχύτητες με τιμές που ξεκινούν από 25 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πακέτα internet «χωρίς σύνορα» ετοιμάζει η Starlink του Elon Musk

Ο Μασκ «κόβει» το Starlink από την Ουκρανία - Επεισόδιο με τον Ουκρανό πρέσβη στο Βερολίνο

Σε τροχιά μπαίνει το δορυφορικό Ιnternet του Elon Musk στην Ελλάδα - Τα επόμενα βήματα

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider