Goldman Sachs: Αναβαθμίζει σε overweight το χρέος των ευρωπαϊκών τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Αναβαθμίζει σε overweight το χρέος των ευρωπαϊκών τραπεζών
Επαναφέρει την άποψή της για το τραπεζικό χρέος της Ευρώπης η Goldman Sachs, μετά τo deal για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs αναβάθμισαν ξανά το ευρωπαϊκό τραπεζικό χρέος σε overweight, αντιστρέφοντας μια προηγούμενη απόφαση, στην σκιά της διάσωσης της Credit Suisse από την UBS.

«Η λεγόμενη ουδέτερη στάθμιση του κλάδου δεν δικαιολογείται πλέον, καθώς η εξαγορά από την UBS Group θα παράσχει σαφήνεια σχετικά με τη μελλοντική πορεία της Credit Suisse», έγραψαν σε σημείωμά τους την Κυριακή οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman, σύμφωνα με το Bloomberg. Προειδοποίησαν επίσης ότι το κλίμα που επικρατεί για τα ομόλογα Additional Tier 1 μπορεί να παραμείνει αδύναμο μετά τη δήλωση της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής ότι θα διαγραφούν 17 δισ. δολάρια τέτοιων ομολόγων από την Credit Suisse.

«Ειδικότερα, οι εγγυήσεις ρευστότητας και ζημιών που παρέχονται από την Swiss National Bank και την ελβετική κυβέρνηση είναι πιθανό να λειτουργήσουν πυροσβεστικά για τον υπολειπόμενο κίνδυνο και να βοηθήσουν να κλείσει το πρόσφατο χάσμα αποτίμησης μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών και των μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών», πρόσθεσαν.

«Τόσο στην αγορά του δολαρίου όσο και στην αγορά του ευρώ, το υπερβολικό ασφάλιστρο που ζητούσαν οι επενδυτές για να διακρατήσουν τον πιστωτικό κίνδυνο των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει τώρα περιθώριο να συμπιεστεί», σημείωσαν ενώ εστίασαν στα ΑT1. «Το αν οι επενδυτές αντιμετωπίσουν αυτή την απόφαση ως μια εφάπαξ ενέργεια ή αν θα επανεξετάσουν την ασυμμετρία κινδύνου-ανταμοιβής σε περιόδους αυξημένης χρηματοπιστωτικής δυσπραγίας, μένει να το δούμε», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές, αναφερόμενοι στην απόφαση της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής για τα ομόλογα AT1 της Credit Suisse. «Αλλά κατά την άποψή μας, έχει γίνει πιο δύσκολο να εκτιμηθεί η ελκυστικότητα της τρέχουσας ιστορικά μεγάλης αύξησης του spread που παρέχουν τα ομόλογα AT1 έναντι των αντίστοιχων εταιρικών high yield ομολόγων» κατέληξαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές, στον απόηχο του deal Credit Suisse - UBS

Καταβαραθρώνεται 50% η μετοχή της Credit Suisse - Μαζεύει τις απώλειες η UBS μετά το deal

Credit Suisse - UBS: Ο ένας κερδισμένος και οι πολλοί ηττημένοι από το deal εξαγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider