ΗΠΑ: Στον «αέρα» η επένδυση της Credit Suisse στην First Boston

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στον «αέρα» η επένδυση της Credit Suisse στην First Boston
Καθώς μέρος των συζητήσεων Credit Suisse - UBS είναι το «ψαλίδισμα» του κλάδου της επενδυτικής τραπεζικής της πρώτης, εξετάζεται η αποχώρηση από το εγχείρημα της First Boston.

Οι εξελίξεις γύρω από το μέλλον της Credit Suisse, με τις προσπάθειες για την εξαγορά από την UBS να συνεχίζονται, έχοντας αφήσει στον «αέρα» τον σχεδιασμό της ελβετικής τράπεζας για επενδύσεις στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως το 1988 η First Boston και η Credit Suisse συγχωνευτήκαν σε ένα κοινό εταιρικό σχήμα, το οποίο το 2006 πέρασε στη μητρική ελβετική εταιρεία. Το 2022, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Credit Suisse, ξεκίνησε η διαδικασία αποκοπής του σχήματος σε αυτόνομη επιχείρηση. Τότε, η Credit Suisse είχε αναφέρει πως έχει λάβει εγγυήσεις για επενδύσεις 500 εκατ. δολάρια στη νέα εταιρεία, χωρίς να κάνει γνωστό το ποιος είναι ο επενδυτής που θα «μπει» στην First Boston.

Ο Μάικλ Κλάιν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κοινοπραξίας και άλλοι είχαν ήδη μιλήσει με ενδιαφερόμενα μέρη καθώς προσπάθησαν να παρατάξουν επενδυτές για την επιχείρηση. Οι τελευταίες ημέρες ενδέχεται να αναγκάσουν την επιτάχυνση αυτών των προσπαθειών σε μια προσπάθεια να σωθεί η προσπάθεια απομάκρυνσης, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Η Credit Suisse δήλωσε πέρυσι ότι έχει δέσμευση 500 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν πιθανό υποστηρικτή στη First Boston, αλλά ποτέ δεν κατονόμασε τον επενδυτή.

Οι πιο ριψοκίνδυνες επενδυτικές τραπεζικές και εμπορικές δραστηριότητες έχουν γίνει σημείο τριβής στις συνομιλίες εξαγοράς της UBS, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg. Σε ένα σενάριο, η UBS θα μπορούσε να επιδιώξει να εκποιήσει ή να χαλαρώσει μέρος των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν.

Οι προσπάθειες διαχωρισμού της επιχείρησης που θα γινόταν First Boston ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο, καθώς μια νέα κρίση εμπιστοσύνης έπληξε την Credit Suisse αυτή την εβδομάδα. Η απόσχιση αποτέλεσε κεντρικό στοιχείο των προσπαθειών αναδιάρθρωσης της προβληματικής ελβετικής τράπεζας και μια προσπάθεια προστασίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων επενδυτικής τραπεζικής με τις καλύτερες επιδόσεις, όπως η παροχή συμβουλών για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ούλριχ Κέρνερ δήλωσε μόλις αυτή την εβδομάδα ότι η εταιρεία εξετάζει μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά για την επιχείρηση το 2025 και ότι είχε πολλά μέρη που ενδιαφέρονταν να γίνουν επενδυτές.

Η Credit Suisse πέρυσι χρησιμοποίησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μακροχρόνιο διαπραγματευτή Κλάιν για να ηγηθεί της First Boston και πρόκειται να χάσει μια μεγάλη ημέρα πληρωμής εάν η συμφωνία αποτύχει. Παραιτήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο και πρόσφατα πούλησε την επενδυτική του εταιρεία στην τράπεζα σε μια συμφωνία 210 εκατομμυρίων δολαρίων που δεν έχει ακόμη κλείσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider