Οι επιδοτήσεις του Μπάιντεν προσελκύουν την Audi - Ετοιμάζει εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι επιδοτήσεις του Μπάιντεν προσελκύουν την Audi - Ετοιμάζει εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ
Audi εργοστάσιο Βρυξελλών
Ο RA έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΕ κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν υπό τον φόβο φυγής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεν.

Η Audi σχεδιάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ, «πατώντας» στις επιδοτήσεις και τα κίνητρα που δίνει στις επιχειρήσεις ο νόμος μείωσης του πληθωρισμού (IRA) της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Όπως δήλωσε ο CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Μάρκους Ντούσμαν στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ), «δεν έχουμε ακόμα εργοστάσιο στις ΗΠΑ. Με τον IRA, η κατασκευή ενός εργοστασίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ φαντάζει πολύ ελκυστική».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Audi είναι ανοιχτή στο εάν θα κατασκευάσει από μόνη της εργοστάσιο στις ΗΠΑ ή εάν αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον όμιλο της Volkswagen, στον οποίο ανήκει η εταιρεία.

Ο Νούεσμαν πρόσθεσε στη γερμανική εφημερίδα πως «στο μέλλον ο όμιλος της Volkswagen πιθανά θα φτιάξει πολλά περισσότερα αυτοκίνητα στην αγορά των ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται πως ο IRA έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν υπό τον φόβο φυγής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων προς τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υψηλά επιτόκια: «Χτύπημα» 3,5 δισ. δολαρίων στην Credit Suisse από την αγορά ακινήτων

Αεροπορικές: Επιστροφή σε κέρδη για την IAG το 2022 - Εξαγοράζει την ισπανική Air Europa για 400 εκατ. ευρώ

Η γερμανική BASF απολύει 2.600 υπαλλήλους για την εξοικονόμηση κόστους

gazzetta
gazzetta reader insider insider