Καφέ με… ελαιόλαδο λανσάρει η Starbucks

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καφέ με… ελαιόλαδο λανσάρει η Starbucks
Νέα σειρά ροφημάτων καφέ, η οποία θα περιέχει ελαιόλαδο, μαγειρεμένο στον ατμό μαζί με γάλα βρώμης λανσάρει η Starbucks.

Η Starbucks ετοιμάζεται να λανσάρει στην Ιταλία μια νέα σειρά ροφημάτων καφέ, η οποία θα περιέχει ελαιόλαδο για να ενισχύσει το μερίδιο της αγοράς σε μια χώρα όπου ο καφές διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αναλυτικότερα, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ παγκοσμίως θα φέρει τη νέα της σειρά «Oleato», η οποία περιλαμβάνει καφέ με ελαιόλαδο μαγειρεμένο στον ατμό μαζί με γάλα βρώμης, αλλά μόνο στην γειτονική μας χώρα. Στη συνέχεια, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το εν λόγω ρόφημα στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Μέση Ανατολή και το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα τη φετινή χρονιά.

Το ελαιόλαδο, βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, είναι ευρέως γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία του ανθρώπου. Η Starbucks άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ιταλία το 2018 και παρά το γεγονός πως προσελκύει τουρίστες, οι περισσότεροι ντόπιοι εξακολουθούν να προτιμούν να πίνουν τον εσπρέσο τους στα χιλιάδες μικρότερα, συνοικιακά καφέ-μπαρ σε όλη τη χώρα.

Ο ιδρυτής του κολοσσού, Χάουρντ Σουλτς σκέφτηκε την ιδέα έπειτα από ένα προσωπικό ταξίδι στην Ιταλία ενώ μάλιστα, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα στη χώρα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν ερχόμαστε να δείξουμε στους Ιταλούς πώς να φτιάχνουν καφέ».

Στις ΗΠΑ, η Starbucks ψάχνει τρόπους να διευκολύνει τις δουλειές των «barista» της, προσθέτοντας ταχύτερα μπλέντερ και πιο σύγχρονα συστήματα παρασκευής καφέ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία - σοκ του ΟΗΕ: Κάθε 2 λεπτά πεθαίνει μια γυναίκα από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή τον τοκετό

Βρέθηκε κρανίο με τετράγωνη τρύπα – Ένδειξη για χειρουργική εγκεφάλου πριν 3.500 χρόνια

Techtronic: «Βουτιά» 19% στο Χονγκ-Κονγκ μετά από υπόμνημα εταιρείας short-seller

gazzetta
gazzetta reader insider insider