Techtronic: «Βουτιά» 19% στο Χονγκ-Κονγκ μετά από υπόμνημα εταιρείας short-seller

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Techtronic: «Βουτιά» 19% στο Χονγκ-Κονγκ μετά από υπόμνημα εταιρείας short-seller
Η Techtronic ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 578 εκατ. δολαρίων για το α’ εξάμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 10% από έτος σε έτος.

Tην μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο του 2008 σημείωσε η Techtronic Industries, αφού η short-seller εταιρεία Jehoshaphat Research αμφισβήτησε τις λογιστικές μεθόδους του προμηθευτή ηλεκτρικών εξαρτημάτων του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι μετοχές της Techtronic υποχώρησαν έως και 19% πριν το τέλος των συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία «διογκώνει δραματικά τα κέρδη της για πάνω από μια δεκαετία με χειραγωγική λογιστική», ισχυρίστηκε η Jehoshaphat σε υπόμνημα της Τετάρτης. Η εταιρεία short-seller βλέπει «πτωτική τάση 60-80%» για τη μετοχή.

H Jehoshaphat ειδικεύεται στην «ενδελεχή έρευνα σε εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο δημόσιας διαπραγμάτευσης», σύμφωνα με τον ιστότοπό της, ο οποίος προβάλει αναφορές που χρονολογούνται πριν από περίπου δύο χρόνια. Η ελάχιστα γνωστή εταιρεία έχει στοχεύσει μέχρι στιγμής κυρίως εταιρείες εισηγμένες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Array Technologies, Ameresco και Progyny. Και οι τρεις μετοχές υποχώρησαν μετά τις αναφορές.

Η Techtronic, της οποίας ο μεγαλύτερος πελάτης είναι η Home Depot με έδρα τις ΗΠΑ, παράγει ηλεκτρονικό εξοπλισμό για επωνυμίες όπως οι Milwaukee, AEG, Ryobi και Homelite. Η Techtronic ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 578 εκατ. δολαρίων για το α’ εξάμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 10% από έτος σε έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Telekom: Η αύξηση στην κερδοφορία δ' τριμήνου φέρνει αισιόδοξες προβλέψεις για το 2023

«Τα κακά νέα δεν έχουν τελειώσει για τα εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη» προειδοποιούν αναλυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider